Mestanlı (Momçilgrat) Belediye Başkanı Erdinç Hayrulla, Bursa’da bulunan başta Hasan Öztürk olmak üzere Mestanlı ve Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği piknik şölenine katıldıklarını bildirdi. Başkan, bu piknikte artık on yıldır Mayıs’ın son pazar gününde Bursa’da ikamet eden Mestanlıların ve Bulgaristan’da kalanların bir araya gelip, hasret giderdiklerini belirtti. Balat piknik alanında yapılan geleneksel şenlik için bu yıl Mestanlı’dan protokolle beraber yaklaşık yüz kişinin hareket ettiği açıklandı.
Erdinç Hayrulla, “On yıldır Bursa’daki hemşerilerimizle bu piknikte buluşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İş, güç derken hepimizin günü çok yoğun geçiyor ve böyle bir günü herkes eş, dost, akraba, arkadaş, hemşeri ile görüşmeye fırsat biliyor. Bu pikniğe her yıl farklı duygularla katılıyoruz. Bu yıl, Türkiye’ye göç edeli 19 yıldır görmediğim öğrenci arkadaşımı orada gördüm, çok sevindim” diye paylaştı.
Mestanlıların pikniğinde BALGÖÇ’ün genel merkez yönetimi ve yöresel dernek başkanlarından başka, birçok Türkiye devlet adamlarının da katıldığı anlaşıldı. Mestanlılar ve konukları için Rumeli ses sanatçısı Fahriye Güney’in türküleriyle katılımcıları coşturdu.
Başkan, Bursa Mestanlılar Derneğiyle geçen yıl 28 Temmuz’da ilk defa “Mestanlı Daima Kalbimde” başlığı altında Dünya Mestanlılar Günü organize ettiklerini hatırlattı. Bu yıl da 2. Mestanlılar Gününün 23 Temmuz’da yapılacağını duyurdu. Müh. Erdinç Hayrulla, bu şölene basın ve internet aracılığıyla dünyadaki tüm Mestanlıları davet ettiklerini söyledi.
Başkan, geçen yıl tüm Bulgaristan’dan ve dünyanın her köşesinden yaklaşık 5 bin Mestanlılıyı ağırladıklarını, bu yıl ise bu sayının 10 bin olmasını beklediklerini paylaştı. Sayın Hayrulla, Dünya Mestanlılar Gününü gelenek haline getirmek istediklerini söyledi.
Mestanlı Belediye Başkanı, “İnşallah, nasıl Bursa Balat piknik alanında bir araya toplandıysak, aynı şekilde 23 Temmuz günü Mestanlı'da da toplanacağız” diye Türkiye’deki ve dünyadaki hemşerilerine mesaj verdi.
|