Kırcaali İl Afet ve Acil Durumlar Kurulunun bugün yaptığı oturumunda ilgili kurumların kötü hava şartlarında harekete geçmek için olan hazırlıkları ele alındı. Oturum, Kırcaali Valisi İvanka Tauşanova tarafından yönetildi.
Gelecek kışın nüfus ve altyapı üzerinde olasılı etki yaratmasına karşı alınan önlemlere ilişkin merkezi idarenin bölgesel birimleri ve belediye temsilcileri tarafından raporlar sunuldu. Yangın Güvenliği ve Sivil Koruma (PBZN) İl Yönetimi, Kırcaali Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi, 112 Acil Aramalar Servisi, Acil Yardım Servisi, Bölgesel Sağlık Müfettişliği, Bölge Eğitim Müfettişliği, Bulgar Kızılhaç Kırcaali İl Teşkilatı, Gıda Güvenliği Ajansı Kırcaali Şubesi, Su ve Kanalizasyon Şirketi, EVN Elektrik Dağıtım Şirketi, Karayolları İl Yönetim Müdürlüğü ve Arda ve Kırcaali baraj bölgeleri yöneticileri acil durumların kontrol alına alınması için gereken teknik donanım ve insan kaynaklarına sahip olduklarını dile getirdiler.
Kırcaali İlinde bulunan ulusal karayolları ağına bağlı yolların bakımını 4 yıllık sözleşmesi olan “Kırcaali” şirketler birleşimi yapacak. Kar temizlenmesi için 68 makine kullanılacak, 14 000 metre küp kum ve 2 800 ton tuz sipariş edilmiştir.
20 Ekim 2012 tarihinden itibaren Karayolları Kırcaali İl Yönetim Müdürlüğünde vardıyalı çalışma sistemine geçilmiştir. Acil durumlarda gece gündüz aralıksız olarak 6-23-00 telefonu aranılabilir. Belediyeler kar temizleme şirketi seçilmesine ilişkin prosedürleri bitirmek üzere ve Kasım ayı başlarında sözleşmeler imzalanması bekleniyor. PBZN İl Yönetim Dairesi Başkanı Komiser Hristo Todorov sadece yönettiği kuruma güvenilmemesi için yerel iktidar temsilcilerine kışın yola düşen ağaç, taş kütlelerinin ortadan kaldırılması, yolda kalan araçların çekilmesi, hemodiyaliz programında olan hastaların taşınmasının kimin angajımanı olduğuna dair karar çıkartılması çağrısında bulundu.
Trafik Denetleme Şubesinden geçen yıl olduğu gibi yolların bakımını yapan şirketlere ait makinelerin teknik denetimden geçmeden ve zorunlu olan Sivil Sorumluluğu sigortası olmaksızın çalıştırılmasına izin vermeyeceklerine dair uyarıda bulundular.
Bulgar Kızılhaç İl Teşkilatının temsilcileri, evsiz kimselerin barındırılması için Kriz Merkezi kurulması gerektiğini savundu. Gıda Güvenliği Ajansından Dr. Grozev, belediye temsilcilerine ağır kış koşullarında hayvanlarda ölümün arttığını ve onların gömülmesi için yerlerin belirlenmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.
EVN’den yüksek hızlı araçlardan başka, zor erişilebilen bölgelere helikopter kullanma imkanına sahip olduklarını açıkladılar.
|