400 leva altındaki hızlı krediler artık tüketici kredisi oldu



Cuma, 28 Mart 2014

400 leva altındaki hızlı krediler artık tüketici kredisi olduMilletvekilleri, Mecliste kanun değişiklikleri kabul ederek Tüketici Kredisi ve 400 Leva Altındaki Krediler Yasasının kapsamını genişlettiler. Kredi kullanımı ve kredi yönetimi ücretleri yürürlükten kaldırıldı, fakat muhalefetin ısrarlarına rağmen kredi onayı ücreti kaldırılmadı.

Kanun hakkındaki değişiklik teklifini sunanlardan biri olan Hak ve Özgürlükler Hareketini (HÖH) temsil eden Meclis Bütçe Komisyon Başkanı Yordan Tsonev şöyle açıkladı:

"Çoğu durumlarda kredi çekmek isteyen vatandaşlar koşullara uymadıklarını bildikleri halde banka banka gezip başvuruda bulunuyor ve bu şekilde bankaları masrafa sokuyorlar. Bu sebepten dolayı ciddi miktarda olmayan bu giderin kredi almaya adaylar tarafından ödenmesi gerektiğine razı olduk. Çünkü koşullara uymadıkları halde kredi çekmeye başvuran vatandaşlar, bankayı masrafa soktukları için ücret ödemeleri gerektiğini bilmeliler".
Kanun önergesi tartışmaları devam etmektedir.


DİĞER HABERLER