Turizm Bakanı Hristo Prodanov, Velingrad'da yerel yönetim ve iş dünyası temsilcileriyle yaptığı bir çalışma toplantısında, “Turizm Bakanlığı, Bulgaristan'ın bir kaplıca destinasyonu olarak sunduğu fırsatları tanıtmak için Arap Birliği ülkelerinin çoğuyla yoğun müzakereler yürütüyor” diye kaydetti.
Bakan, “Bu ülkelerde ulusal bütçeden kaplıca tedavileri ile hastalık önleme ve tedavi için oldukça yüksek miktarda finansman kaynakları ayrılmaktadır. Hedefimiz İzlanda'dan sonra maden suyu kaynakları bakımından Avrupa'nın ikinci ülkesi olarak potansiyelimizi göstermek ve yüksek kalitede hizmet sunmaktır” diye açıklık getirdi. Prodanov, salgın nedeniyle bir süre durgunluk yaşayan Alman Sağlık Sigortası Kurumu ile bir sözleşme olduğunu, ancak kendi ifadesine göre Almanya ile yakın zamanda sağlık turizmi yönünde ilişkilerin yeniden başlayacağını hatırlattı.
Tatil beldesindeki otelciler, Bakana turistik yerlerin reklamı ve altyapının iyileştirilmesi ile ilgili sorular sordu.
Çalışma toplantısında Meclis Turizm Komisyonu Başkanı İlin Dimitrov, milletvekilleri, Pazarcık (Tatar Pazarcık) Bölge Valisi İvan Vasev, Pazarcık Vali Yardımcısı Petya Tsankova ve Velingrad Belediye Başkanı Dr. Kostadin Koev da hazır bulundular.