Başbakan Boyko Borisov, Lüksemburg'da gerçekleştirilen Avrupa Halk Partisi'nin (ENP) 40.kuruluş yıldönümü kutlamasından önce AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüştü.
Başbakan, AB Komisyonu Başkanı'nı sığınmacı akınından dolayı Bulgaristan hükümeti ve devletin sınırı korumak için aldığı önlemlerden haberdar etti. İkisi, bölgede durumu ele aldılar, Başbakan Borisov Juncker'i sınıra çekilen tel örgünün inşaat aşamalarıyla tanıştırdı.
Görüşmede Başbakan, bir grup mültecinin yakalanıp Yunanistan'a iade edilmesiyle ilgili Bulgaristan ordusu ve polis arasında iyi bir ekip çalışması organize edildiğini belirtti. Juncker, Başbakan ve Bulgaristan devletini zamanında müdahale edip, Avrupa'da sığınmacıların en hızlı geri gönderme işlemlerinden birine imza attıkları için tebrik etti.