Başbakan Boyko Borisov ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti, 4, 8 ve 10 nolu ulaştırma koridorlarının inşasını görüştü. Resmi toplantı, Başbakan'ın EBRD tarafından organize edilen Batı Balkanlar'daki ülkelere yönelik bir yatırım forumuna katılmak için yaptığı Londra ziyareti kapsamında gerçekleştirildi.
Borisov, Batı Balkan ülkeleri ile Avrupa'da diğer ülkeler arasındaki altyapı bağlantılarının önemini vurguladı. Başbakan'ın ifadelerine göre bu, tüm kıtanın başarılı bir şekilde gelişmesi için bir şarttır.
Borisov, "Avrupa'nın ekonomik potansiyeli ve refahının geliştirilebilmesi için, Avrupa'nın istikrarlı ve güvenli olabilmesi için hem Batı Balkan ülkeleri arasında, hem de bölge ve AB'deki komşu ülkeler arasında bağlantı kurulması gerekiyor.
Beraber çalışmanın gerçek yararlarını hissetmenin tek yolunun bu olduğunu da ekledi. Başbakan, bölgede daha fazla yatırım, istihdam ve iyi bir sınır ötesi işbirliğinin gerekli olduğunu kaydetti.
Bunun 17 Mayıs'ta Sofya'da yapılacak AB ve Batı Balkan ülkeleri liderleri arasındaki zirve toplantısının ana konusu olması bekleniyor.
Başbakan, EBRD tarafından gerçekleştirilen faaliyetleri takdirle karşıladığını belirtti. Banka, burada en büyük yatırımcılardan biridir ve ticareti ve rekabeti artırmak için sınır ötesi altyapı projeleri müzakerelerinde önemli bir role sahiptir.