Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık, Burgaz’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Burgaz Belediye Başkanı Dimitır Nikolov’u makamında ziyaret etti.
Görüşmede, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki mevcut ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve özellikle yerel yönetimler düzeyindeki iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik imkânlar değerlendirildi.
Büyükelçi Uyanık ile Belediye Başkanı Nikolov, iki ülke açısından karşılıklı önem taşıyan çeşitli konular üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Görüşmenin gündeminde ekonomi, yatırımlar, eğitim ve sağlık alanlarının yanı sıra Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ortaklık ve iş birliğinin geliştirilmesine yönelik konular yer aldı.
Toplantıya Türkiye’nin Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun ile Burgaz Belediyesi Ekonomi ve Ticari Faaliyetler Müdürlüğü Direktörü İvelina Strateva da katıldı.
Eurovision hazırlıkları da gündemde
Görüşmede Burgaz’ın uluslararası alanda önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak olması da gündeme geldi.
Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık, Belediye Başkanı Dimitar Nikolov’u, Burgaz’ın yaklaşan Eurovision Şarkı Yarışması’na ev sahipliği yapacak olması dolayısıyla tebrik etti.
Uyanık, Burgaz’ın yarışmanın hazırlık ve organizasyon sürecinde başarılı olmasını dileyerek, böylesine büyük çaplı uluslararası bir etkinliğin kent açısından önemine dikkat çekti.
Büyükelçi Uyanık ayrıca, etkinliğin hazırlıkları ve gerçekleştirilmesi sürecinde Türkiye’nin destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.
Görüşmenin, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin yanı sıra Burgaz ile Türkiye arasındaki ekonomik, sosyal ve kurumsal iş birliğinin geliştirilmesi açısından önem taşıdığı belirtildi.