Elektrik fiyatında artış, ekmek fiyatını etkilemeyeceğine dair güvence verildi



Çarşamba, 29 Mayıs 2019

Elektrik fiyatında artış, ekmek fiyatını etkilemeyeceğine dair güvence verildiBulgaristan Ulusal Televizyonu'nda (BNT) yayınlanan Sabah Kuşağı programına konuk olan Güneybatı Bulgaristan Fırıncılar Bölgesel Birliği Başkanı Dimitır Bakalov, "1 Temmuz 2019 itibariyle elektik fiyatında beklenen ortalama % 3,5 oranındaki artış ekmek fiyatını etkilemeyecek" diye güvence verdi.

Bakalov'un ifadesine göre zam bedelini küçük üretici ödeyecek, çünkü% 3'lük bir artış ekmek fiyatının çok az bir tutarıdır. Küçük üretici, ekmek fiyatını birkaç stotinka yükseltemez.

Bakalov, "Ekmek ve ekmek ürünlerinin fiyatları ancak un fiyatlarında artış olduğunda artabilir, çünkü o zaman elektrik maaliyetleri de dahil olmak üzere depolama maliyetlerinde artış oluyor" dedi.

Enerji alanında uzman olan Prof. Dr. Atanas Tasev, "Elektrik fiyatlarının aynı düzeyde tutulmasından yoksullar değil, zenginler kazanıyor. Bizim elektriğin gerçek fiyatını ödememiz ve pazar ekonomisi mekanizmalarına alışmamız ve devletin sosyal yapıyı güçlendirmesi daha iyi olacak" diye kaydetti.


DİĞER HABERLER