Mecliste yapılan ikinci görüşmede Seçim Yasası'nda değişiklikler kabul edilmesiyle en az 400 kişilik nüfusu olan köylerde muhtar seçimi yapılması kararı alındı. Son yerel seçimlerde nüfusu 100 kişiden fazla daha küçük köylerde muhtar seçimi yapıldı.
Daimi ikametgahları köylerde bulunup, seçmen listelerinde yer alan kişilerin sayısından dolayı son seçimlerde bir sürü paradokslar yaşandı. Örneğin, bazı köylerde yaşayan bir iki ninelerin muhtar adayı göstermeleri gerekti. Bu nedenle şimdi milletvekilleri, muhtar seçimi yapılması için nüfus eşiğini yükseltiyorlar.
Vatansever Cephesi Milletvekili Slavço Atanasov, "Bu şekilde ülkedeki 3 800'den fazla köyden en az 1000'inde muhtar seçimini sınırlandırıyorsunuz" diyerek, karara karşı çıktı.
Meclis, elektronik yolla oy kullanmanın deneysel olarak 1 Ocak 2018 tarihinden sonra uygulanmasına karar verdi. Bu öneriye sadece Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) Grubu karşı çıktı. Aynı yıla denk gelen olağan Parlamento seçimlerinde elektronik oylamanın sadece bir seçim bölgesinde denemesi yapılacak. Denemenin başarıyla sonuçlanması durumunda elektronik seçimin gerçekte 2019 yılından itibaren uygulamaya girmesi planlanıyor.
Başka bir yasa değişikliğine göre Seçim Yasası'nda belirtilen görevlerini yerli yerince yerine getirmeyen her bir İlçe, Bölge veya Sandık Komisyonu Üyesi'ne 20-200 leva arasında ceza verilecek. Yasayı ikinci kez ihlal eden komisyon üyelerine ise uygulanacak para cezasının miktarı 500 levaya kadar çıkacak. Milletvekilleri, Merkez Seçim Komisyonu üyelerinin sayısını artırma kararı da aldılar.
Yeni üyeler, Merkez Seçim Komisyonu kurulduğu zaman 2014 yılının başında temsilcisi olma hakkına sahip olmayan, fakat şimdi böyle bir hakkı olan partilerin temsilcileri olacaklar. Bu değişiklik Vatansever Cephesi Koalisyonu, Bulgaristan Demokrasi Merkezi ve Bulgaristan Rönesansı İçin Alternatif (ABV) Koalisyonu'nu için geçerlidir. Bununla birlikte Merkez Seçim Komisyonu üyelerinin de gelir vergisi ve emlak vergisi beyannamelerini Sayıştay'a vermeleri kararlaştırıldı.