Geçen yıl yaklaşık 4000 polis atandı



Salı, 27 Şubat 2018

Geçen yıl yaklaşık 4000 polis atandıİçişleri Bakanı Valentin Radev, İçişleri Bakanlığında (MVR) düzenlenen aylık basın toplantısında "MVR tarafından 2842 görevli atandı. Onlar polis memuru olarak atandı" diye bildirdi.

Bakan, onlardan başka Jandarma Dairesine 1342 görevlinin, Ulusal Polis Genel Müdürlüğüne 198 görevlinin, MVR Başkent Müdürlüğüne ve MVR Sofya İl Emniyet Müdürlüğüne 818 görevlinin atandığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı sisteminde personel sıkıntısı çekildiği sırada yapılan atamalardan başka Valentin Radev, 2016 yılına göre polis memurlarına yönelik sosyal politika alanında da önemli değişiklikler yapıldığına dair iktidardakilere övgüde bulundu.

Önemli değişiklikler arasında maaşlar için 100 milyon leva sağlandı ve MVR çalışanlarına 480 leva ikramiye verilmesi kararı alındı. Polis üniformaları için 17, 5 milyon leva daha ayrıldı.

Radev, bu yıl hem sendikalarla daha iyi diyalog kurmasını, hem çalışanların maaşlarında yüzde 15 oranında ciddi bir artış beklediğini söyledi.


DİĞER HABERLER