Gençlerin siyasette yeri var mı?



Çarşamba, 17 Nisan 2019

Gençlerin siyasette yeri var mı?Gençlere Yol İttifakı Koalisyonu, 26 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu seçimleri için 17 genci Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı gösterdi. 21 - 35 yaş arasında olan adaylar, yüksek eğitim seviyesine sahiptir.

Bulgaria On Air televizyon kanalında yayınlanan Denyat ON AİR programına konuk olan Millennium Club Bulgaristan Derneği Başkanı Rumen Çolakov ve derneğin kurucularından Ana Vilfan, gençlerin siyasette yeri var mı sorusuna cevap verdiler.

Millennium Club Bulgaristan Derneği'nin eski başkanı Tsvetelina Penkova'nın Bulgaristan Sosyalist Partisi'nin (BSP) AP milletvekili aday listesinde üçüncü sırada yer aldığı ortaya çıkınca onlar sol partilerle işbirliği yapmakla suçlandı.

Gençlere Yol İttifakı Koalisyonun AP milletvekili aday listesinin başında bulunan Rumen Çolakov, derneğin kurumsal düzeyde BSP ile bağlantısı olduğu iddiasını kesinlikle reddetti.

Çolakov," Avrupa'nın ve AB'nin geleceğine yönelik savunduğumuz prensipler BSP'lerinkilerden sadece farklı olmakla kalmayıp aynı zamanda birbirie zıttır" diye izah etti.

Onun ifadesine göre, sosyalistlerin sloganı olan Ulus-Devletler Avrupası'nı konuşmaktan vazgeçmeliyiz.

AP seçimlerinde Gençlere Yol İttifakı Koalisyonun, bazı değişikliklere yönelik tek alternatifi olacağını kaydeden Çolakov, adayların hiçbirinin daha önce politika ile uğraşmamış olmalarına bel bağladıklarını ifade etti.

Ana Vilfan, Gençlere Yol İttifakı'nın merkezde konumlandığını ve AB yanlısı olduğunu dile getirdi.

Onun ifadesine göre, ülkemizin 2007 yılında AB'ye tam üyelik başvurusunun kabul edilmesi, Bulgaristan vatandaşlarına AB'nin sunduğu fırsatlardan faydalanma yolunu açtı ve birçok genç insan bilgi ve tecrübe kazanma fırsatını yakaladı ve bu, onların yeni fikir ve uygulamalarla Bulgaristan'ın Avrupa sahnesinde parlamasına yardımcı olmalarını sağladı.

Vilfan, ittifakın öncekilerden açıkça ayırt edildiğini ve yeni yuppieler olmadıklarını söyledi.


DİĞER HABERLER