Milli Gelirler Ajansı (NAP), mali durum raporlarına göre çok yüksek miktarda nakit para bulunduran şirket ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik denetim başlatacağını duyurdu. Kasalarında 1 milyonun üzerinde nakit para bulunduğunu beyan eden toplam 1289 şirket bu listeye dahildir.
Vergi müfettişleri kuruluşların bu şekilde gizli kar dağıtımı yapıp yamadığını kontrol edecek. Onlar, şirketlerin büyük miktarda nakit para beyan ederek, kurumlar vergisi ve temettü ödemeleri yapmaktan kaçındıklarından şüpheleniyor.
NAP tarafından yapılan açıklamada, "Çoğu durumlarda muhasebeciler, şirketlerin kasalarında bulunan nakit paraların ortaklar ve onlarla bağlantılı olan şahısların şirketlerin faaliyetiyle ilgili olmayan, örneğin ekzotik devletlere pahalıya mal olan geçici görevle göndermeler, hissedarların yabancılara ait temettüleri kişisel ihtiyaçlar için kullanması ve başka şeyler için yapılan giderler için kullanıldığını beyan ediyorlar" diye belirtildi.
NAP, vergi ve sigorta ödemelerine ilişkin ihlaller tespit edilen durumlarda ödenmemiş vergilerin ve sigorta primlerinin miktarının tespit edilmesi için revizyonlara başlanacak.