Tören, Okul Müdürü Şerif Hüsnü’nün açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Şumnu Müftüsü Mesut Mehmedov, T.C. Burgaz Başkonsolosluğu Sosyal İşler Ataşesi Mehmet Ungan, T.C. Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun ve Bulgaristan Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat Ahmed selamlama konuşmaları gerçekleştirdi. Konuşmalarda gençlere hitaben yapılan nasihatlerde, eğitimin ve maneviyatın önemi özellikle vurgulandı.
Program, okulun yetenekli öğrencileri tarafından sergilenen zengin kültürel içeriklerle devam etti. Öğrencilerin okuduğu şiirler, seslendirdiği ilahiler ve sahnelediği skeçler izleyicilerden büyük beğeni topladı. Duygusal anların yaşandığı törende, mezun öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.
Törene çok sayıda davetli ve misafir katıldı. Aileler, öğretmenler ve resmi temsilciler, bu özel günde gençleri yalnız bırakmadı.
Nüvvab İmam Hatip Lisesi, bir mezuniyet töreninden fazlasını sunarak; eğitim, kültür ve maneviyatı bir arada yaşatan örnek bir organizasyona imza attı.