Savcılıktan yapılan açıklamada erken Parlamento seçimleri sırasında vatandaşların siyasi haklarının ihlali gerekçesiyle 91 soruşturma başladığı bildirildi. Yaklaşık 800 dosya açıldı.
Sadece düşünmek için ayrılan seçim öncesi günü 24 Mart'ta ve dün saat 21.00'e kadar açılan soruşturmaların sayısı 62'den 91'e yükseldi. 25 Mart cumartesiye kadar en büyük sayıda dava Sofya bölgesinde açıldı, fakat seçim günü başlamadan birkaç saat önce ve seçim günü sonuna kadar 22'er soruşturma ile Burgaz ve Veliko Tırnovo bölgeleri birinci oldu ve onların ardından temyiz davası sayısına göre Sofya, Varna ve Filibe bölgeleri geldi.
Savcılığa verilen ihbarlardan 9'u Merkez Seçim Komisyonu, Sayıştay ve başka yetkili organlara yönlendirildi.
44. Halk Meclisi'ne ilişkin seçim kampanyası sırasında toplam 800'e yakın dosya açıldı ve hemen hemen 600 şikayet reddedildi. Diğer 200 ihbar üzerine soruşturmalar devam ediyor.
Savcılıktan seçmenlerin siyasi haklarına ilişkin suçlardan çoğunun ne tür bir suç olduğu belirtilmiyor.
Dün Başsavcı Sotir Tsatsarov, 2014 yılında yapılan erken Parlamento seçimlerine kıyasla bu yıl daha fazla soruşturma açıldığını ve İşçileri Bakanlığı, Savcılık ve Devlet Milli Güvenlik Ajansı'nın (DANS) bu defa oldukça yoğun çalıştığını, oy satın alma mekanizmalarının ise aynıları olduğunu söyledi.