Meclis Genel Kurulu'nda kanun tasarısı görüşmelerinin ardından ikinci okumada Sigorta Yasası'nda değişiklikler kabul edilmesiyle sezonluk motorlu taşıt aracı sahiplerinin trafik araçları için zorunlu olan "Nüfus Sorumluluğu" sigortasının 30 günden daha az olmayan 12 aydan daha az süreliğine yaptırması kararı alındı.
Bu kanun değişiklikleri motosiklet, küçük motosiklet, kamp arabası, kamp römorku ve başka sezonluk taşıt aracı sürücülerini ilgilendiriyor. Onlar şimdiye kadar yıllık trafik sigorta fiyatı ödemek zorunda kaldı.
Kanunun ek maddelerinde kamp arabası ve kamp römorkun tanımları da yazıldı.
Kanun tasarısının "Gerekçe" bölümünde çoğu durumlarda zorunlu trafik sigortasının üç ayda bir ödemesi yapıldığını ve sezonluk araç sonbahar ve kış döneminde kullanılmadığı için iki kere üçer aylık ödeme yapıldıktan sonra ödemelere son verildiği belirtildi. Aksi takdirde bu tür araç sahiplerinin aracını kullanmadıkları dönem için de trafik sigortası ödemek zorunda kalacağı ve bunun da adil bir muamele uygulaması olmayacağına dikkat çekildi.
Sigorta Yasası'nda yapılan son değişikliklerle zorunlu olan trafik sigortası süresinin dolması halinde otomatik olarak araç tescilinin iptal edilmesi kararı alındı. Şimdi önerilen bu değişiklik kabul edilmezse, sezonluk motorlu taşıt araçlarının kullanıldığı sezonun sonunda büyük sayıda aracın tescilinin iptal edilmesi ve sezonun başında da otomatik olarak tescil edilmesi riski var. Trafik Polisi'nin verilerine göre sadece tescilli motosikletlerin sayısı 150 bini aşıyor.