Tur operatörlerine göre, Bulgaristan'daki tur operatörleri ve seyahat acenteleri, son on ayda seyahat yasağı ve kısıtlaması nedeniyle bir çöküş dönemine girdi. Koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleştirilmeyen seyahatler için ücretlerin müşterilere geri ödenmelerine başlanması gereken 13 Mart tarihi yaklaşıyor.
Turizmin Geleceği İçin Birleşme Tur Operatörleri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Pavlina İvanova, Bulgaristan Ulusal Radyosu'na (BNR) verdiği demeçte, "İşletmelere verilen finansman desteği kesildi ve destek ödemeleri büyük bir gecikmeyle ödendi. Seyahatin mümkün olduğu son aylarda ciro neredeyse sıfır" diye durumu aktardı.
Bir tur operatörü şirketinin müdürü Svidna Dineva, "Finansman olarak 2019 yılında şirketlerin cirosunun % 1'i oranında 10 milyon leva yardım sağlandı. Gerçekte bu yardımı sadece başvurusu onaylanan şirketler aldı" diye belirtti.
İvanova, Milli Gelirler Ajansı'na(NAP) yapılan destek başvurularının da sorunsuz olmadığını belirtti.
Tur operatörleri ve seyahat acenteleri için destek programı kapsamında başvurular 8 Şubat'ta başladı ve maksimum yardım miktarı şirketlerin 2019 yılı cirosunun % 4'ü oranında.
İvanova, "Maliyetleri gerekçelendirmek için üç seçenek var. İlk olarak müşterilerin ödediği seyahat ücretlerini iade etmek zorunlu. Bu programın ana amacı bu" diye belirtti.
Öngörülen kaynakların yetersiz olduğunu söyleyen Dineva, "Desteğin ikinci dilimi esas olarak seyahat ücretlerinin müşterilere iadesi için veriliyor, ancak her şirketin alacağı miktar bunun için yetersiz kalacak" dedi.
İvanova, tur operatörleri tarafından kredi kullanımının da işe yaramadığını vurguladı.