KIRCAALİ'DE ŞAİR MEHMET SERBEST'İN KİTABI TANITILDI



Cumartesi, 03 Mart 2007

 KIRCAALİ'DE ŞAİR MEHMET SERBEST'İN KİTABI TANITILDI Dün akşam şairimiz Mehmet Serbest'in deyimiyle Rodopların Elmas'ı Kırcaali şehri, barışın, kardeşliğin simgesi Ömer Lütfi kültür derneğinde "RODOPLAR'DAN BÜLBÜL DAĞI'NA" şiir kitabının tanıtımında Kırcaali Belediye Başkanı müh. Hasan Azis, kitabın editörü d-r Sabri Alagöz, d-r Mümin Tahir ve çok sayıda edebiyatseverler hazır bulundu.
Mehmet Serbest dernekte çalışan folklor ekibine bir bağlama saz hediye etti.

ŞAİR MEHMET SERBEST'İN KONUŞMASI:

Çok değerli Kırcaali Belediye Başkanım sn. müh. Hasan Azis,
"Ömer Lütfi" derneğinin çok değerli Başkanı yazar doktor Mümün Tahir,
Kitabımın editörü yazar doktor sabri Alagöz,
"Ömer Lütfi" derneğinin değerli Müdürü s-n Müzekki Ahmet,
Yönetimi ve değerli hanımefendiler
Beyefendiler, kıymetli hemşerilerim.
Öncelikle "Ömer Lütfi" Kültür Derneği'ne bana bu fırsatı verdiği için şahsım adına çok teşekkür ediyor ve tüm edebiyat sevenlerine selam olsun. Sofralarımız bereketli, dostluk kardeşliğimiz daimi, "Rodoplar'dan Bülbül Dağı'na" kitabımız hayırlı olsun.
Çok kıymetli dostlarımhepiniz hoşgeldiniz!
Sevgi saygıyla selâmlıyor Mehmet kardeşiniz.
Onurduyduğumuz öğretmenimiz edebiyat doktoru aynı zamanda da kitabımın editörü sn. Sabri Alagöz'ün bir sözü var:
"Kitap cahilliğin, sefaletin kalkanıdır, yalnızlığın dostudur".
Çok isabetli bir söz, en büyük terör bana göre eğitimsizliktir, kitap okumak bana göre medeniyete bir adım daha yaklaşmaktır.
Kitabımın arka kapağında bir kıta var:
O sözcüklere kitaba bende bir anlam vermek istedim pınar su hazinesidir, kaynağı ise topraktır, sizde bir hazine bir pınar olmak isterseniz onun kaynağı ise kitaptır, sözleriyle kitabın manasını anlamaya çalıştım. Demek su hayattır, bilgi de hayattır, hayatta kalmamız için susuz kalmamalıyız, bilgiden mahrum kalmamalıyız. Toprağımızda su eksilmemesi için ise ormana çamlara önem vermeliyiz, çamlar ağaçlar yağmurun elçileridir, görünen yeşil yaprakları ile yeşil elbise giymiş her biri bir doktordur. Görünmeyen kökleriyle ise her bir erozyon askeridir.
Kitabımın ön sayfasında ise asıl konumuz olan Podoplar'dan Bülbül Dağı'na yazısını okuyoruz.
Bunun da açılımı budur hayatımda iki defa çok etkilendim.
İnsan sevgim büyükj olduğu için 1980-89 yılları arasında totaliter rejimin yanlış politikasıyla başlayan insan yangını. Bir de 2006da bir cahilin İzmir Selçuk'la Bülbül Dağı'nın yanmasına sebep olması ve küllerinin üzerimi kaplaması bu kitabımın başlığı editörlüğünde desteği ile adına vesile olmuştur.
Bu kitabı yazmayla amacım neydi dünyaca ünlü şair ve yazarlar ailesine katılmak mı? Hayır onu ben karar veremem ve veremezdim ben ancak yaşadıklarımdan duygu ifadelerimi kaleme almak istedim gördüklerimi. Bu kitap beni hangi aileye dahil eder onu okurlarım ve eleştirmenlerim karar verir.
Değerli edebiyat dostları hayatta arzu ettiğim üç husus vardı:
1. Üç beş satır yazı yazabilmek.
2. Üç beş fidan dikebilmek.
3. Hayırlı evlât yetiştirmek.
Bu üç arzumuzdan her birinden birer adım attığıma inanıyorum. İkinci üçüncü ve beşinci adım atmak dileğim ve temennimdir. Bunlar en güzel duygulardır, bunlar en kalıcı adımlardır şahsi görüşüm.
Herkeze bu adımları atmasını en azından denemesini tavsiye ederim. İlki biraz hatalı olabilir ama hatalar başarıların basamaklarıdır ve hayatta hiç hata yapmamış insan hiç bir teşebüste bulunmamış demektir.
İnsanlar sevdiklerini kaybedince anısına bir heykel, bir çaşme unutulmaması için bir şeyler yaparlar, benim de bu iki olay beynimde iz yaptığı için kitabımın başlığı böyle olması doğru olacağına karar verdik.
Doğup büyüdüğümüz bu toprakları terketmek bizlere çok acılar verdi otuz kırk yılda yetişen bir fidanın bir anda yok olması insana acı veriyor. Böylece de kitabımızın başlığının nedenini öğrenmiş bulunuyoruz. Kitabımın içeri şiirler şiirlerin içeriğini ise sız diğerleri edebiyat sevenlerine bıraklmak istiyorum.
Kitabımın su yüzüne çıkmasında emeği geçen başta editörüm edebiyat doktoru sn. Sabri Alagöz.
Bana bu cesareti veren hem köylüm derneğimizin başkanı Bulgaristan kültür bakan temsilcisi sn. d-r. Mümün Tahir beye, maddi desteğini esirgemeyen Kırcaali belediye başkanı sn. müh. Hasan Azis beye, Çakırlı'dan iş adamı sn. Mümün Emin beye de sonsuz şükürlerimi sunarım.
Bana kalemi kitabı sevdiren yazmayı okumayı öğreten öğretmenlerime de şükranlarımı sunarım.
Sözlerime son verirken tüm edebiyat sevenleri saygı sevgiyle selâmlıyorum.


DİĞER HABERLER