MESTANLI İLÂHİYAT LİSESİ'NİN YENİ MÜDÜRÜ SAMİ SÜLEYMAN İLE SÖYLEŞİ



Cuma, 24 Kasım 2006

 MESTANLI İLÂHİYAT LİSESİ'NİN YENİ  MÜDÜRÜ  SAMİ SÜLEYMAN İLE SÖYLEŞİKENDİNİZİ KIRCAALİ HABER OKUYUCULARINA TANITIRMISINIZ?

- İsmim Sami Süleyman, Kırcaali ili Kirli köyünde doğdum, ilk ve orta okulu bu köyde bitirdim. Sonra Şumnu İmam Hatip Lisesinde devam ettim ve oradan da HÖH kanalı ile Türkiye'ye gittim. Kayseri'de İlâhiyat fakültesini 2000 yılında bitirdim, orada evlendim ve eşim ile birlikte Bulgaristan'a döndük ve 5 yıldan bu yana Mestanli İlahiyat lisesinde öğretmenlik yapıyoruz.

LİSEYE MÜDÜR OLARAK NE ZAMAN TAYİN EDİLDİNİZ?

- Bularistan Başmüftülüğü bu görevi bize layik görmüş ve 14 kasım 2006 yılında resmi olarak bu işe başlamış bulunuyoruz.

SAYIN SAMİ SÜLEYMAN BİRAZ OKULU BİZE TANITIRMISINIZ, KAÇ ÖĞRENCİNİZ VAR?

Lisemizde 53 kız ve 92 oğlan olmak üzere toplam 145 öğrenci okumakta. Okulumuz Bulgaristan Başmüftülük denetiminde çalışmaktadır. Genel sponsorumuz ise Türkiye Diyanet Vakfı'dır. Lisemize Bulgaristan vatandaşı olan herkes Türkçe'yi bilen yada bilmeyen her müslüman evladı kabuldur. Tek şart okulumuzda uygulanan disipline ve iç tüzüğe uymaları.

BURADAKİ ÖĞRENCİLERE NE GİBİ OLANAKLAR SUNULUYOR?

Okulumuzda sabah-öğlen-akşam yemek bedava. Yurtlarımız var, imkanları da gayet güzel. 24 saat sıcak su var. Ayrıca kitaplar da bedava, Türkiye'den geliyor. Başarılı öğrencilerimize burs veriyoruz ve ödüllendiriyoruz. Burasını bitiren bütün öğrencilerin üniversitelerde devam etme hakları var. Okulumuzda Türkçe, Arapça, Bulgarca ve İngilizce dilleri okunuyor. Mezun olanlara iki tür diploma variyoruz, birisi normal lise diploması, diğeri ise İmam Hatip diploması. Öğrencilerimiz eğtim sırasında son teknoloji olanakları, bilgisayarlardan da yararlanmaktadır. 24 saat internet bağlantılı 10 adet bilgisayarımız var.

GELECEK HEDEFLENİZ NE?

Bu göreve henüz yeni geldik. Hedeflerimiz herşeyden önce birleştirici olmak, personalimizle, öğretmenlerimizle birlik ve beraberliği sağlayarak eğitime hizmet etmeye devam edeceğiz. Peygamber efendimizin bir hadisini hatırlamakta yarar var "Halkın Seidi Ona Hizmet Edendir", biz de hizmete varız dedik ve müdür yardımcımız, aynı zamanda sponsorumuz olan Türkiye Diyanet Vakfı temsilcisi olan sayın Abdulbaki Deniz hocam ile birlikte bu hizmeti sürdürmeye devam edeceğiz. Avrupa birliği entegrasyonu sürecinde üzerimize düşen vazifeyi ülkemiz ve toplumumuz adına elimizden geleni yapacağız. İnsanlık adına en büyük belâ var ise bu da cehalettir, biz de cehalete karşı savaş açtık. Müslümanlarımızın eğitimli, kültürlü, terbiyeli insanlar olması için mücadele veriyoruz. İnsanlık adına çocuklarımızın önce ailelerine sonra toplumuna ve yaşadıkları ülkesine hizmet etmelerini hedefliyoruz. Hayırlı insan ve hayırlı müslüman olarak yetişmelerini hedefliyoruz. Bizim amacımız sadece imam yetiştirmek değil, amacımız kaliteli, bilinçli insanlar, müslümanlar yetiştirip topluma hizmet etmeleri ve onlara layik olmalarını hedefliyoruz.

SON OLARAK NE EKLEMEK İSTERDİNİZ?

Bulgaristan'da ki tüm insanların dini eğitime ihtiyacı olduğunun kanatindeyiz. Çünkü son zamanlarda ülkemizdeki görülen şiddet olayları, öldürmeler, genç talebelerin birbirine saldırıları, çoğu insanlığını unutmuş vaziyette. Bunun için gerek müslümanların, gerek hristiyanların çocuklarına mutlaka din eğitimi vermeleri gerektiğini düşünüyoruz.


Diğer Fotoğraflar

DİĞER HABERLER