Sayın Lütfi Mestan Kırcaali Heberin Türkiyede yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının oy kullanma hakkı ile ilgili sorusuna şu cevabı verdi:
- Hiç bir güc Bulgaristan dışında yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanma hakkını elinden alamaz. Biz Hak ve Özgürlükler Hareketi /HÖH/ partisi millet vekilleri olarak Bulgaristan anayasanın tüm vatandaşlarına tanımış olduğu oy kullanma haklarıının kimsenin engellemesine izin vermeyeceğiz. Şu an mecliste ikinci okumada olan AP milletvekili seçimleri ile ilgili yasatasarısının öngördüğü kısıtlamaların kabul olmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.
Bu gün Bulgaristan dişinda ABD, Makedonyada,Türkiyede ve başka ülkelerde 1 milyondan fazla Bulgaristan vatandaşı yaşamaktadır. Biz nasıl bu vatandaşlarımızın oy kullanma haklarını elinden alabiliriz. Bu hem Bulgaristan anayasasına hem de AB yasalarına aykırı olacaktır. Bunu teklif eden kişiler kendilerini vatansever ilan ediyorlar. Bu kişiler vatansever olabilirmi? diye konuşan Lütfi Mestan sözlerini şoyle bitirdi:
Biz HÖH olarak yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın haklarını savunmaya hiç yılmadan devam edeceğiz.