İlhan Küçük, AK’den Boyko Raşkov'un yasa dışı eylemlerini kınamasını istedi



Perşembe, 15 Eylül 2022

İlhan Küçük, AK’den Boyko Raşkov'un yasa dışı eylemlerini kınamasını istedi

Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu Milletvekili İlhan Küçük, dün (14 Eylül) Bulgaristan'daki muhalefet parti liderlerinden birinin yasa dışı olarak gözaltına alınmasıyla ilgili tartışmalar sırasında eski İçişleri Bakanı Boyko Raşkov'u Bulgaristan vatandaşlarının özgür seçimini yasa dışı olarak kısıtlamakla suçladı.

Küçük’ün ifadesine göre, Bulgaristan'da Anayasa ve yasaların ihlali son birkaç ayda norm haline geldi ve bir muhalefet liderinin tutuklanması Boyko Raşkov'un yasa dışı eylemlerinin doruk noktası oldu.

AP Milletvekili, “Bir İçişleri Bakanı, siyasi aktivistleri tehdit etmeye cüret ediyordu, onları protokol imzalamaya zorluyordu. Onları bir seçim kampanyası sırasında aktif oldukları için uyarıyordu. Pek çok örnek var - 27 yaşındaki Aytoslu genç bir adam, Belediye Meclis Üyesi, milletvekili adayı, polis tarafından bilgilendirici materyaller, broşürler, kalemler dağıttığı için sorgulandı. İkinci örnek de çok çarpıcı – Boyko Raşkov'un uzman liderliğindeki Bulgar polisi, sağlık sorunları olan, hareket kısıtlılığı olan insanlar, bazıları doğuştan böyle olan insanların yanına gidip onları kontrol ediyor. Polisler, onlara gerçekten hareket kısıtlılığı sorunu olup olmadığını soruyorlar, egzersiz yaptırıyorlar” diye anlattı.

Küçük, AK'den Boyko Raşkov'un yasa dışı eylemlerini kınamasını istedi, çünkü kendi deyişiyle, bu 21. yüzyılda bir AB üyesi devlette normal bir şey değildir.


DİĞER HABERLER