Pazartesi, 14 Mayıs 2007
Kırcaali Haber sitesinin 1. Kuruluş yıldönümü 11 Mayıs 2007 akşamı bir kokteyl ile kutlandı. Kokteyle T.C. Filibe Başkonsolosu Ümit Yalçın, Kırcaali Belediye Başkanı müh. Hasan Azis, Kırcaali Vali Yardımcısı Sabahtin Riza, İstikbal Vakfı Başkanı Nuredin Mehmed, Gümülcine'den "Rodop Rüzgârı" Gazetesi sahibi İbrahim Baltalı, İzmir Avrasya Türkleri Derneği Başkanı ve şair Mehmet Serbest, Kırcaali bölge müftüsü Şabanali Ahmet ve birçok yerel ve ulusal basın temsilcileri ve başka davetliler katıldı.
Site yöneticisi Müzekki Ahmet kokteylde yaptığı konuşmada haber sitesinin Bulgaristan ve Balkan Türklerinin birbirine daha da yakınlaştırdığını belirtti.
MÜZEKKİ AHMET'İN KONUŞMASI:
Sayın bayanlar ve baylar!
Değerli konuklar!
2006 mayıs ayının başında Kırcaali'de Kırcaali Haber adıyla bir bağımsız Türkçe ve Bulgarca haber internet sitesi kuruldu. Sitenin amacı Kırcaali bölgesinde ve tüm ülkede sosyal, siyasi, politik, ekonomik ve kültürel hayatta ki gelişmeleri tarafsız bir şekilde aktarmaktı. Diğer taraftan günümüzün insanları iletişim dünyasında yaşıyoruz ve uydu televizyonculuğun, bigisayarların kısaca yüksek teknolojinin hakim olduğu dünyada varız ve o yüzden bu dünyadan ayrı kalamayız. Bu anlamda bizim siteye olan ilgi sadace ülke içinden olan okuyuculardan değeil bunun yanısıra yurt dışı okuyuculardan da büyük. Giderek artan ziyaretçi sayısı bunun göstergesidir. Bulgaristan'dan aktüel haber alabilmek için site yaklaşık dünya çapında günde 1000 üzeri kişiden ziyaret edilmektredir. Kuruluşundan bu yana bir yıl içereisinde Kırcaali Haber sitesi intenet alanında layik yerini kazandı. Siteye Kırcaali'den, Sofya'dan, Smolyan'dan, Şumnu'dan, Yunanistan - Gümülcine'den, Türkiye - İzmir'den, İstanbul'dan, İsveç - Stokholm'dan, Almanya - Münhen'den, Hamburg'dan yazan gönüllüler bulunmakta. Site dünya pratiği olan iki dilde kurulmuştur. Bu da site ziyaretçilerine bilgiye ulaşabilmelerine daha büyük fırsat vermektedir.
Geçtiğimiz bu bir yıl süre içerisinde 500 üzeri haber ve 25 üzeri yazı ve yorum yayınlamışız. Bölgedeki kültürel ve tarihi mekanların fotoraflarından oluşan fotoraf galerisi yaklaşık 180 000 kişiden ziyaret edilmiştir. Sitemizde yayınlanan haberlere ülkeden ve ülke dışından yazılan yorumların sayısı 5 000 nin üzerindedir.
Sizin izniniz ile Kırcaali Haber sitesinin bir enfomasyon sitesi olarak büyümesinde ve oluşmasında büyük emeği geçen kişilere teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Web tasarımcısı sayın müh. Ayhan Hasana, yardımcılarımıza sayın Leman Ali'ye, Nesin Çauş'a, İzzet Naim'e, Kamil Topçu'ya, Mümün Tahir'e, Mustafa Bayramali'ye, Yunanistan - Gümülcine'den sayın İbrahim Baltalı'ya, Türkiye - İstanbul'dan sayın Mehmet Türker'e, İzmir'den sayın Mehmet Serbest'e, Kırcaali'den sayın Haşim Semerci'ye, Smolyan'dan sayın Mehmet Alev'e ve Emel Bakkalcı'ya, Sofya'dan sayın Taner Bilgin'e, Şumnudan sayın Nurten Remzi'ye kalpten teşekkür ediyorum.
Sayın bayanlar ve baylar bizim bu mütevazi kokteylimize saygı göstererek katılımınız ile şeref verdiğiniz için lütfen teşekkürlerimizi kabul ediniz. Gelecekte de verimli işbirliği dileği ile. Şerefe.
Diğer Fotoğraflar
Kaynak: Leman ALİ-Kırcaali Haber