KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Bulgaristan'da iktidar ortağı olan ve üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) milletvekili ve parlamento sözcüsü Remzi Osman'ı kabul etti.
Başbakan Soyer, kabulde yaptığı konuşmada, Bulgaristan Türklerinin çok çile çekerek kimliklerini koruduğunu ve bugünlere geldiğini, Bulgaristan'ın Avrupa Birliğine girmesine de büyük katkı sağladığını söyledi. Soyer, Bulgaristan Türkleriyle siyasal alanda işbirliği yapmanın mümkün ve faydalı olacağına inandığını kaydetti.
Milletvekili Remzi Osman da Kıbrıs Türk halkının da Bulgaristan Türkleriyle aynı süreçten geçtiğini ve aralarında her zaman manevi bir bağ bulunduğunu belirtti.
KKTC'ye en son 2000 yılında geldiğini ve aradan geçen zamanda büyük gelişme gözlemlediğini kaydeden Osman, 3 Eylülde başlayacak sürecin Kıbrıs Türklerine sağlıklı bir çözüm getirmesini temenni etti. Kabulde, KKTC Başbakanlık Müsteşarı Doğan Şahali ile Bulgaristan Göçmenler Derneği Başkanı Osman Tahir de hazır bulundu.