MEHMET GÜLÜSTANOV: AVRUPA BİRLİĞİNE EĞİTİMLİ VE MESLEKLİ GENÇLER İLE GİRECEĞİZ



Pazar, 24 Aralık 2006

MEHMET GÜLÜSTANOV:  AVRUPA BİRLİĞİNE EĞİTİMLİ VE MESLEKLİ GENÇLER  İLE GİRECEĞİZKENDİNİZİ TANITIRMISINIZ?

- Benim ismin Mehmet Gülüstanov. Ardino'nun Hristo Smirnenski devlet meslek lisesi müdürüyüm. Yıllarca eğitime hizmet vermişimdir ve son 15 yıldır okul müdürüyüm. Kendi okulumuz için çok şeyler anlatabilirim, çocukların eğitimi için, terbiyesi için ve burada yapılan etkinlikler için de anlatabilirim. Okulumuz 1962 yılında kurulmuştur. İlk önce özürlü akciğer hastalıklı çocuklar için kurulmuştur ve sonradan meslek de verilmeye başlamıştır. Okulumuzda öğrenciler iki tür meslek alabilirler . Muhasebe ve konfeksyon üzerine çalışabilecek çocuklar eğitiyoruz. Eğitimleri 4 ve 5 yıl devam ediyor. Okulumuz son 15-20 yılda bütün Kırcaali ilinde en güzel okullardan biri olduğunu zannediyorum. Nedense kolektifimiz, öğretmenlerimiz, çocuklarımız birlikte eğitimde olan yapılacak işleri çok güzel yapıyoruz ve değerlendiriyoruz.

OKULUNUZDA NEKADAR ÇOCUK EĞİTİM ALIYOR?

- Okulumuz önceden söylediğim gibi özürlü çocuklar için ve Güney Bulgaristan'dan çocular geliyor. Onun için çok öğrencimiz yok, fakat çok olmasada bütün yapmış olduğumuz işleri kaliteli yapmaya çalışıyoruz. Şimdilik 162 öğrencimiz var. Onlar da sekizinciyi bitirdikten sonra bize dispanserden rapor alıp ve bizim komisyondan da geçip geliyorlar okulumuza kabul ediliyor ve onların eğitimiyle biz ekip olarak çalışıyoruz.

BİZE SİZİN GELECEKTEKİ PROJELERİNİZDEN SÖZEDERMİSİNİZ?

- Gelecek proje dediğimizde biliyorsunuz bizim eğitim sistemimizde Avrupa Birliğinin yolunda reformlar yapıldı ve bu reformların içinde biz de varız. Eğitimde yapılacak olan reformlardan birisi çocukların bölünmemesi hepsi bir okulun çatısının altında eğitim görmesidir, özürlü ve özürlü olmayan çocukların arasında ayrım olmaması o reform zannetiğime göre gelecek yıllarda gerçekleştirilecek. Böyle okulların azalması isteniyor Avrupa Birliğinin içerisinde. Diğer projelerimiz dedikten sonra bilgisayarları, informasyon teknolojilerin eğitimde kullana bilmek, çocuklara yabancı dil öğretmek bunların üzerine çok çok çalışmamız gerekiyor Avrupa Birliği sınırları içinde normal ortamda çalışabilmek, yabancı dil bilmek ve elverişli güzel mesleklerle oraya gidebilmek çok mühim, onun için bizde elimizden geldiği kadar çalışıyoruz kolektif olarak, öğretmen olarak ve yönetim olarak.

SON OLARAK NE EKLEMEK İSTERDİNİZ?

- Şimdi Kurban Bayramı arifesindeyiz, 2007 yılında Bulgaristan halkı bir sevgiyle, bir güzel niyetle Avrupa Birliğine girmemize seviniyoruz.
31 Aralıkta Kurban Bayramımız var Müslüman olarak onun için bu güzel iki bekleyişi tüm insanlarla birlikte karşılarsak ne mutlu bize.


DİĞER HABERLER