Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu’nun (RUMELİFED), Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenleyeceği RUMELİFEST, 6 Eylül’de başlıyor. Bursalılar, 12 Eylül’e kadar sürecek festivalde Rumeli ezgilerine ve halk danslarına doyacak.
Türkiye’nin en kapsamlı ve geniş kapsamlı Rumeli yöresi etkinliklerinden RUMELİFEST, 6 Eylül’de başlayacak. Etkinlik kapsamında Rumeli ve Balkan ülkelerinden gelecek halk dansları ekipleri, 7 Eylül’de Mustafakemalpaşa’da, 8 Eylül’de Demirtaş aynı gün Orhangazi’de sahne alacak. Festivale gelen ekipler 10 Eylül’de Bursa’nın Kurtuluş Yıldönümü için düzenlenecek Fener Alayı’na da katılacak. Gala gecesi ise 11 Eylül Pazartesi günü Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.
RUMELFED Genel Başkanı Şaban Gülşen, festival için Bulgaristan’dan Ömer Lütfi Halk Kültür Evi Derneği, Kosova’dan İsa Boletini, Bosna Hersek’ten Kud Blagaj, Arnavutluk’tan Aldo Dance Ensemble, Makedonya’dan Shiqponja Shkup halk dansları topluluklarının katılacağını ifade etti. Festival etkinliklerinde Rumeli Semih, Doğan Kasapoğlu, Orhan-Kemal kardeşler ve Gamze Matracı’nın sahne alacağını ifade eeden Gülşen, tüm Bursalıları bir hafta sürecek etkinliği beklediklerini ifade etti. Gülşen, ayrıca Çağdaş Eğitim Kurumlarının 200 kişilik çocuk korosunun, gala gecesi açılışında Balkan Türküleri söyleyeceğini aktardı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Gülşen, “Bursa’nın nüfusunun yarısına yakını Balkan ve Rumeli göçmeni. O nedenle Alinur başkanımız Rumeli ve Balkanlar için yapılan etkinliklere büyük önem veriyor. Festivalimiz her yıl daha coşkulu ve renkli geçiyor. Bursa Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle bu yıl da uzun süre unutulmayacak bir festival olacak. Tüm Bursalıları ve hemşehrilerimizi festivalimize bekliyoruz.” dedi.