SAYIN BAŞKAN KENDİNİZİ KIRCAALİ HABER OKUYUCULARINA TANITIR MISINIZ?
1955 yılı İzmir'in Ödemiş ilçesi Adagüme köyü doğumluyum. İlkokulu Sarnıç İlköğretim okulunda, ortaokulu ise Gaziemir'de okudum. Orta öğrenimimi İzmir Ticaret Lisesinde tamamladım. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm Otelcilik Yüksek Okulu'ndan mezun oldum. Çalışma hayatıma Mobilya İmalatı Satış Pazarlama dalında başladım ve bu meslekte çalışmaya devam ettim. 1994-1999 yılları arasında da Sarnıç Belediyesi'nin kurucusu ve ilk Belediye Başkanı olarak görev yaptım. Evli ve iki çocuk babasıyım.
SAYIN İSMAİL ACAR, SARNIÇ BELEDİYESİNDEKİ NÜFUS SAYISI NE KADAR VE ONLARIN GENEL GELİR KAYNAĞI NELERDEN OLUŞUYOR?
Belediyemizde 25 bin kişi yaşamaktadır. Bu nüfusun %52si göçmenlerden oluşuyor. Biliyorsunuz burası bir sanayi kenti, onun için gündüzleri çalışanlar ile birlikte nüfus sayısı 35 bine ulaşıyor. Sarnıç'ta seksene yakın fabrika var, buradaki sanayinin kurulmasında bizlerin katkısı büyüktür. Önceleri burada sanayi, fabrika diye bir şey yoktu. Sarnıç küçük bir köydü ve sadece iki fabrika bulunuyordu. Bizler ekibimizle birlikte imar planlaması yaptık ve bunun sayesinde de seksene yakın fabrika kuruldu ve 10 bin kişiye iş sağlandı.
BELEDİYENİZDEKİ İNSANLAR NE GİBİ PROBLEMLER İLE KARŞILAŞIYOR?
Halkımızın problemleri daha önce fazlaydı, ancak bu sanayileşmeden sonra bunlar minimuma indi. Başkan seçildiğim ilk yıllarda makamıma her gün onlarca kişi başvuruyordu. Ancak son yıllarda müracaat edenlerin sayısı büyük bir şekilde azalmıştır. Tüm ülkede olduğu gibi halkımızın en önemli sorunlarından biri işsizlikti. 2004 yılından sonra biz iktidara geldiğimizde yeni yapılan fabrikalar sayesinde işsizlik oranı azaldı.
SAYIN ACAR İKİNCİ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANISINIZ. BU SÜRE İÇERİSİNDE Kİ ÇALIŞMALARINIZI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?
Başarılı bir dönem geçirdik. Bunu yalnız Sarnıçlılar değil, bütün İzmirliler görüyor. Bundan 5 yıl önce Sarnıç'a gelseydiniz burası toz toprak içindeydi. Hiçbir sosyal faaliyetin olmadığı bir yerdi.
İZMİR'E BULGARİSTAN BAŞKONSOLOSLUĞU AÇILMASI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZ NEDİR?
Evet, İzmir'e acilen bir Bulgaristan konsolosluğu açılması gerekiyor. Bu sadece İzmirliler için değil, yaklaşık 20 milyon nüfusu olan Eğe bölgesi için bir ihtiyaçtır. Konu ile ilgili Bulgaristan'ın Ankara Büyük Elçiliğine ve Bulgaristan Dışişleri Bakanlığına müracaat ettik. Bununla ilgili çalışmalarımız, görüşmelerimiz devan ediyor. İnanıyorum ki olumlu bir neticeye varacağız. Bu konsolosluk iki ülkenin de yararına olacağına inanıyorum. Bölgemizden çok sayıda iş adamı Bulgaristan'a yatırım yapıyor, oradaki iş adamlarıyla ortaklaşa çalışmalar yapıyor. Ancak Bulgaristan vizesi almaları için çok zorluklar ile karşılaşıyorlar. Öyleleri var ki oradaki ortak şirketine gidebilmeleri için vize alamıyor. İnşallah bu sorun biran önce çözüme kavuşacak.