6 yıllık aradan sonra Brezen’de geleneksel sağlık ve bereket mevlidi yeniden yapıldı



Pazartesi, 29 Ağustos 2022

6 yıllık aradan sonra Brezen’de geleneksel sağlık ve bereket mevlidi yeniden yapıldı

Altı yıllık bir aradan sonra Ardino’nun (Eğridere) Brezen (Halaç) köyünde geleneksel sağlık ve bereket mevlidi yeniden düzenlendi. Girişim, köy muhtarı Birsen Ahmet’in şahsında yerel muhtarlık, Müslüman Encümenliği ve köy halkı ile Türkiye ve Batı Avrupa ülkelerinden memleketlerine gelen göçmenlerin mali desteğiyle yapıldı.

Dini merasim, köy camisinde düzenlendi. Mevlit programı, Brezen köyünde imamlık yapan Vildan Mümün başta olmak üzere bölgedeki imamlar tarafından icra edildi. Toplu duadan sonra mevlide gelen herkese Brezen köyünden usta aşçı Celil Ferat'ın hazırladığı 4 kazan keşkek ikram edildi.

Dini merasime katılan resmi konuklar arasında Ardino Belediye Başkanı Müh. İzzet Şaban, Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram, bölgeden Meclis Üyesi Ramadan Feyzula, Hromitsa (Topallar) Köyü Muhtarı Mergül Mahmut, İskra (Mırsallar) Köyü Muhtar Vekili Mehmet Halil, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Ardino İlçe Başkanı Şahin Bayramov ve Ardino HÖH Kadın Kolları Başkanı Zülfiye İbramova yer aldılar.

Brezen Köyü Muhtarı Birsen Ahmet, verdikleri destek için hayır sahiplerine teşekkür etti.

Güner ŞÜKRÜ


DİĞER HABERLER