60 yıllık ayrılıktan sonra iki aile kavuşunca hasret sona erer. Kırcali'nin Gluhar (Sağırlar) köyünde oturan Hasan ve Sedriye Sadık ailesi 1950 yılında Türkiye'ye göç eden akrabası olan Ayşe Aliosmanova düne dek hiç görüşmedi. Buluşma anının hikayesi ise çok ilginç. 2011 yılının Ocak ayında, Sadık ailesinin ev telefonu çalar.
Telefonun diğer ucundaki şahıs, yıllar evvel Türkiye'ye göç etmiş kardeş çocukları olduğunu söyler. Görüşmek ve hasret gidermek istediklerini söyler. Bu olay karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Sadık çiftı hemen görüşmeyi kabul eder. Aynı akşam 20'den fazla akraba Sağırlar köyünde bir araya gelirler ve 60 yıllık hasreti muhabbet ederek geçirirler.
Ayşe Meriç 1949 Momçilgrad doğumlu ve bir yaşındayken ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç ederler.
Eşi Beysim Meriç ise 1943 Kabaklar köyü (Volovartci) doğumlu ve o da 1950 yılında ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç eder. Ayşe Meriç, küçük yaşta Bulgaristan'dan gitmesine rağmen buradaki akrabalarını unutmaz. Anne-babasından ve kardeşlerinden duyduklarıyla çıkıyor hasret yollarına. Kimseyi tanımıyor ama, bu hasretin bitmesini çok istiyor. 60 yıllık bir ayrılıktan sonra iki aile bir araya gelmenin ve özlemin sona ermesinin mutluluğunu yaşadı.