Ardino (Eğridere) Belediye Meclisi, 2019-2023 döneminin son olağan toplantısını gerçekleştirdi. Gündemde geçici olarak Belediye Başkanı ile köy muhtarları olarak görevlendirilecek personelin seçimine ilişkin tek madde yer aldı. Yerel Meclis, üye tam sayısının çoğunluğu ile Belediye Başkan Yardımcısı Nasko Kiçukov'un 26 Eylül itibariyle yeni seçilen Belediye Başkanı yemin edene kadar Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmasına karar verdi. Belediye Meclis üyelerine bu öneri, seçim yarışına katılması nedeniyle izne çıkan Belediye Başkanı İzzet Şaban tarafından yapıldı.
Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram, şahsı ve Ardino Belediye Başkanı İzzet Şaban adına tüm Meclis üyelerine son 4 yılda yaptıkları verimli çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Sezgin Bayram, “Belediye Meclisi’nin çalışmalarından dolayı içten memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Bu görev süresi boyunca hepimiz sadece ilçe halkının çıkarları doğrultusunda hareket ettik. Ekonomik, siyasi, sağlık krizleriyle dolu çok zor bir dönemi geride bırakıyoruz, ama Ardino Belediye Meclisi olarak son derece iyi bir performans sergiledik, tüm krizlere yeterince dayanabildik. Belediye Başkanı’nın ve belediye yönetiminin önerilerini desteklediğimiz birçok karar aldık. Ve böylece hep birlikte Ardino ilçesinin gelişimine yeni bir yön vermiş olduğumuzu düşünüyorum. Bu görev süresi içerisinde ilçenin kalkınmasına yönelik yeni bir modelin temellerini attık. Umarım önümüzdeki dönemde de bu doğrultuda devam ederiz” diye kaydetti.
Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Meclis Grubu Başkanı Şahin Bayramov, Ardino Belediye Başkanı Müh. İzzet Şaban, Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram ve tüm Belediye Meclis üyelerine teşekkürlerini sundu. Bayramov, “Ortak çalışmalarımızdan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum-mesai arkadaşlarım olan sizler Belediye Meclis üyelerine Belediye Meclisi’ndeki görevlerinize yönelik sorumlu ve profesyonel tutumunuz için teşekkür ederim. Ayrıca Ardino ilçesinin kalkınması için yürüttüğümüz verimli iş birliğinden dolayı Belediye Başkanı İzzet Şaban başkanlığındaki belediye temsilcilerine de teşekkür ediyorum. 2020 yılı başından itibaren Kovid-19 salgınının ortaya çıkması ve 2022 yılı başından itibaren Ukrayna'daki silahlı çatışmalarla birlikte ortaya çıkan ekonomik ve mali kriz gibi nesnel engellere rağmen ilçemizde yaşam ortamının iyileştirilmesi alanında oldukça büyük başarılara imza attığımızı gururla ifade edebiliriz” diye konuştu. Yeni dönem için yerel yönetim organlarının seçimine yönelik başlatılan seçim kampanyasında tüm adaylara başarılar dileyen HÖH Meclis Grubu Başkanı, “Seçim kampanyası inşallah, hoşgörülü ve sakin bir ortamda geçsin!”, dedi.
GERB Meclis Grubu Başkanı Sıbi Uzunov, görev süresi boyunca yapıcı eleştirileriyle belediye sınırları içindeki tüm yerleşim yerlerine faydalı olmaya çalıştıklarını kaydetti. Uzunov, “Ardino Belediyesi ve Belediye Meclisi olarak idari merkez için yaptıklarımız son 50 yılda yapılmadı. Bu tesadüfi değildir. Bu, Belediye Başkanı İzzet Şaban'ın, Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bajryam'ın, Belediye Meclis üyelerinin ve tüm Ardino topluluğunun aktif rolüyle sağlandı. Gelecekte de eylemlerimiz, davranışlarımız ve sorularımızla Ardino Belediyesi'nin çıkarlarını savunacağımıza sizi temin ederiz” diye kaydetti.
Güner ŞÜKRÜ