Ardino'da bayanlara yönelik masa tenisi canlandırılıyor



Çarşamba, 26 Haziran 2013

Ardino'da bayanlara yönelik masa tenisi canlandırılıyorArdino (Eğridere) Yunak Masa Tenisi Kulübü Başkanı Müh. Azis Murat, "25 yıl aradan sonra Ardino Masa Tenisi Okulu yeniden bayanlarla çalışmaya başlıyor" diye bildirdi. Kulüp Başkanı, "Şu anda 7 yaşında olan 15 kız, yetenekli tenisçi Beyhan Hayrullah (Maykıla) yönetmenliğinde düzenli olarak antrenman yapıyorlar. Ne mutlu bize ki, ilgi büyük ve her geçen günle kulübe yazılan kızların sayısı artıyor" diye kaydetti.

Kendi tarafından Beyhan Hayrullah, hayalinin Ardino kızlarının tekrar ülkede en iyi masa tenisçileri olmaları olduğunu paylaştı. Sayın Hayrullah, "Bu hayalimin çok çalışmak ve devamlılıkla gerçek olacağına inanıyorum" diye ifade etti.

Beyhan Hayrullah, "Masa tenisi Ardino'da en yaygın ve zengin bir tarihi olan spor. Bu yüzden antrenmanların daha ilk gününde kızları bu sporun kasabamızdaki tarihiyle tanıştırdım. Amacım, her bir çocuğun nasıl bir rol üstlendiğimizi anlamalarıdır. Daha bu yaşta sorumluluk almayı öğrenmelerini istiyorum. Onların arasında kasabamızdan başka, ülkemizi de uluslararası yarışmalarda layıkıyla temsil edecek başarılı sporcular yetişeceğine inanıyorum" diye kanaat getirdi. O, Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat ile yeni seçilen Alada Öğrenci Spor Kulübü Başkanı Mesut Hayrullov'a sporun gelişmesi için kayıtsız şartsız destek vermelerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Beyhan Hayrullah 1985 yılında Ardino'da doğdu. Masa tenisi oynamaya daha 8 yaşında başlıyor. Onun ilk antrenörü şu anki Yunak Masa Tenisi Kulübü takımının çalıştırıcısı Bahri Ömer. Spor kariyerinde ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 40'dan fazla madalya kazanmıştır. En büyük başarılarından biri Türkiye'de yapılan Masa Tenisi Gençler Balkan Şampiyonası'nda üçüncü olmasıdır. Sofya'da Milli Spor Akademisi'ni bitirmiştir.

Ardino'da masa tenisi geçen asrın 60'lı yıllarından beri oynanıyor. En büyük başarılar geçen asrın 70'li ve 80'li yıllarında Reşat Aydın'ın yönetmenliğinde elde edilmiştir. Sayın Aydın, Ardino'da masa tenisinin temellerini atan, antrenör, eğitmen ve bir sürü genç masa tenisi yeteneklerini keşfedip teşvik eden biridir. O dönemde Ardino Masa Tenisi Okulu çeşitli yaş gruplarında iki cinsten de çok kez milli şampiyonlar kazandırmıştır. Onların arasında ünlü Durgut Ademov-Cofi, masa tenisi ustası Yordanka Koleva, Cevat Hasanov, Naci ve Arslan Koç, Reyhan Sezer-Kapitana, Nadiye Çobanova, Sevdiye Musova-Sarafyan, İlhan Necdetov-Sevinç.

Geçen asrın 90'lı yıllarında toplumsal ve siyasi değişimler başlayınca spor faaliyetleri arka planda kalmaya başlıyor ve devlet tarafından gereken mali destek sağlanmıyor. O zamanki Durgut Ademov-Cofi'nin erken ölümü sonrası öğretmen Tsvetan Tsakov'un girişimiyle Selim Mestanov ve Ardino Masa Tenisi Okulu'nun genç yıldızı Bahri Ömer ile birlikte yeniden kulüp kurarak tenis salonunda antrenmanları canlandırmaya karar veriyorlar. Cofi'nin yetiştirmeye başladığı o zaman daha çocuk yaştaki Samet Bilezerov, Şener Şakir, Nevin Selamiev, Günal Günerov, Atanas Vladimirov, Beyhan Hayrula, Seval Mutalibov ve Milço Uzunov kulüpte antrenmanlara devam ediyorlar.

Şu anda Yunak 2005 Masa Tenisi Kulübü'nün erkekler takımı Bulgaristan Kupası Güney B Grubu'nda yarışıyor ve oldukça başarılı performans gösteriyor. Bu yıl Ardino Masa Tenisi Okulu'nun milli şampiyonu var. Mayıs ayında kulübün genç yıldızı Mitko Kisöv, 12 yaşından küçükler için bireysel ve çift olarak Cumhuriyet Kupası Şampiyonası'nın çift yarışmasında birinci oldu.


DİĞER HABERLER