Ardinolular Musala Tepesi'ne başarıyla tırmandı



Pazartesi, 24 Haziran 2024

Ardinolular Musala Tepesi'ne başarıyla tırmandı

Ardino'dan bir grup meraklı, Balkan Yarımadası'nın en yüksek zirvesi olan Musala Zirvesi'ne (2925 m) başarıyla tırmandı. Gezi, Ardino Turist Bilgi Merkezi Turizm Kulübü tarafından organize edildi.

Deneyim sabahın erken saatlerinde başladı ve tüm yürüyüş yaklaşık 7 saat sürdü. Gruptaki tüm katılımcılar tırmanış sırasında aşırı dayanıklılık ve coşku gösterdi. Koşulların son derece elverişli olması zirvenin başarıyla gerçekleştirilmesine katkıda bulundu.

Organizatörlerden Efsun Ömerov, "Zirveye ulaştıktan sonra tüm katılımcılar Balkan zirvesine tırmandıkları için sertifika aldılar" dedi.  Musala Zirvesi'ni fethetmenin hazırlık ve azim gerektiren bir meydan okuma olduğunu, ancak başarının verdiği memnuniyetin kıyaslanamaz olduğunu vurguladı.

 Ardino Turizm Kulübü, bölge sakinleri arasında turizmi ve aktif yaşam tarzını teşvik etmeyi amaçlayan çeşitli geziler, yürüyüşler ve etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bir sonraki planlar arasında daha fazla insana girişimlerine katılmaları için ilham verecek yeni rotalar ve tırmanışlar yer alıyor.

Güner ŞÜKRÜ


DİĞER HABERLER