Kırcaali'deki “Krıg” Sanat Galerisi'nde Aylin Güvenç'in ilk kişisel seramik sergisi “Ekim” açıldı.
Kırcaali Belediyesinin Kırcaali Günü dolayısıyla hazırladığı kültür programı kapsamında düzenlenen sergide 192 eser yer alıyor.
Kırcaali doğumlu olan Aylin Güvenç, 1992 yılında ailesiyle birlikte Türkiye'ye yerleşti. Sanatçının 2023 yılından bu yana eserleri Türkiye, Bulgaristan, Almanya ve Avusturya'daki özel koleksiyonlarda yer alıyor.
Sergide “Orpheus'un Liri”nin yanı sıra ammonitler, seramik çiçekler, narlar ile farklı kültürlere ve tarihi dönemlere ait semboller bulunuyor. Güvenç, seramik çalışmalarında kültürel sembolleri ve tarihsel göndermeleri kendi sanatsal üslubuyla bir araya getiriyor.
Serginin açılışına Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün, Türkiye'nin Filibe Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Murat Pulat, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Belediye Başkanı Erol Mümün, açılışta yaptığı konuşmada sergiyi farklı dönemler ve geleneklerin buluşması olarak nitelendirdi. Mümün, sanatın geçmiş ile bugün ve nesiller arasında köprüler oluşturduğunu belirtti.
Mümün, “Aylin Güvenç'in yıllardır Bulgaristan dışında yaşamasına rağmen sanat aracılığıyla memleketine dönmesi özellikle değerli. Kendi topraklarını kendi halkına sunuyor. Bu, Kırcaali'nin yetenekler için tükenmez bir kaynak olduğunun bir başka kanıtıdır.” ifadelerini kullandı.
Mümün, Aylin Güvenç'e sağlık, yaratıcı ilham ve başarılar dileyerek, kendi seramik fırınına sahip olma hayalini gerçekleştirmesini temenni etti. Belediye Başkanı, bu fırının Kırcaali'de de kurulabileceğini belirterek, sanatçının yeteneğini gelecek nesillere aktarmasını diledi.
Erol Mümün ayrıca serginin hayata geçirilmesine yönelik girişimi ve katkılarından dolayı Bayan Dimova'ya teşekkür etti.