Bilek güreşi şampiyonu Miroslav Belev'e Cebel Belediyesi'nden onur nişanı ve para ödülü



Çarşamba, 04 Ocak 2017

Bilek güreşi şampiyonu Miroslav Belev'e Cebel Belediyesi'nden onur nişanı ve para ödülü 2016 yılının son günlerinde Cebel (Şeyhcuma) Belediye Başkanı Bahri Ömer ile makamında görüşen Pripek köyünden Miroslav Sıbinov Belev, ilçede sporun gelişmesine üstün hizmette bulunmasından dolayı Cebel Belediyesi Onur Nişanı ve para ödülü ile ödüllendirildi.

Cebel'in Pripek köyünde ikamet eden Miroslav Belev, ilköğrenimini ve lise öğrenimini köyünde bulunan okulda gördü. Miroslav, bir gün Kırcaali Görme Engellileri Birliği Şubesi'ni ziyaret edip, arı yetiştiriciliği ve buna benzer görme engellilere destek verilmesine ilişkin program olup olmadığını öğrenmeye karar verdi. Fakat orada tanıştığı çok kez bilek güreşi şampiyonu Emiliya Stoyanova ona bilek güreşi yarışmasına katılmasını teklif etti. Belev, herhangi bir antrenman yapmadan 25,26 ve 27 Mart 2016 tarihlerinde Blagoevgrad (Yukarı Cuma) şehrinde düzenlenen Ulusal Bilek Güreşi Şampiyonası'na katıldı.

Miroslav Belev, hem sol el bilek güreşinde, hem sağ el bilek güreşinde birinciliği elde ederek, 2 altın madalya kazandı. Daha sonra Romanya'nın başkenti Bükreş şehrinde 20-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılan Miroslav, sol ve sağ bilek güreşi kategorilerinde 2 bronz madalya kazandı.

Belev, yarışmalarda yenilgiye uğramalarının gelecek yarışmaları kazanması için kendisini teşvik ettiğini ifade etti. Yetenekli genç, 2017 yılında Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılmayı hedefliyor.

Cebel Belediye Başkanı ile yaptığı görüşmede maddi ve manevi destek için Belediye yönetimine teşekkür eden Miroslav belev, şimdiye kadar aldığı ödülleri Cebel Belediyesi'ne ithaf ettiğini söyledi.

İlçenin adını Avrupa'da duyurduğu için Miroslav Belev'e teşekkür eden Bahri Ömer, daha nice nice başarılara imza atmasını diledi.

Hayriye MEHMED


DİĞER HABERLER