Yazar Desislava Nikolova, Momçilgrad (Mestanlı) şehrindeki Dr. Sergey Rostovtsev Hastanesi için bağış yoluyla yeni ekipman sağlayabildi. Sağlık tesisinde artık taşınabilir bir fetal doppler, yenidoğan hastabaşı monitörü, oksijen çadırı ve perfüzör cihazı sahibi oldu. Tıbbi ekipman, Momçilgrad Belediyesi ile yazar arasında iletişim kurulduktan sonra sağlandı.
Desislava Nikolova, üst üste altıncı yıldır "Mutluluk Ver" başlığı altında bir yardım kampanyası yürütüyor. Yazarın kampanyası, “Benimki Gibi Mutlu ve Güzel Bir Hamilelik” adlı kitabının satışından elde edilen gelirin %100'ü ile prematüre bebekleri tedavi etmek için modern tıbbi ekipman sağlamaya yöneliktir. Genç kadının amacı, ülke çapında ihtiyacı olan tüm neonatoloji bölümleri için yenidoğan bebek kuvözü, termobed, bilirubinmetre, venoskop, nabız oksimetre, perfüzör ve oksijen çadırı satın almak için fon toplamaktır.
Yazar, dünyanın her yerinden yeni evlilerin ve "Düğünüm Gelinlerden Öneriler” adlı Facebook grubunun katılımıyla yardım kampanyasının kapsamını genişletiyor. Yeni evliler, düğünlerinde misafirlerinden çiçek almak yerine onlardan girişimi ve daha fazla sağlıklı bebeklerin doğması mesajı veren yardım kampanyasını desteklemek için “Benimki Gibi Mutlu ve Güzel Bir Hamilelik” adlı kitabı hediye olarak almalarını istiyorlar. Yüzlerce çift bu fikri benimsiyor ve Desislava Nikolova, bir şekilde bağış yaparak kampanyaya katılmak isteyen herkesi kendisiyle iletişime geçmeye çağırıyor.
Yazarın projesi, kitabının dağıtılmasıyla başlıyor ve 5000'den fazla okuyucuya ulaşan kitabının satılan her nüshasının gelirinin tamamını girişime bağışlıyor. Yazar, satışlardan toplanan 150 000 levanın üzerindeki gelirler ve diğer bağışlar sayesinde ülkedeki 13 hastaneye prematüre bebekler için ekipman sağlıyor.
Momçilgrad Belediye Başkanı İlknur Kazim, Desislava Nikolova'ya bir teşekkür mektubu göndererek hem şahsı hem de Momçilgrad hastanesinde görev yapan neonatolog Dr. Veleva, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Karaca, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Behçet ve anestezi uzmanı Dr. Naim adına da teşekkür etti.