Yeşil Koridorlar Projesi'nin açılış toplantıları 17 - 18 Kasım 2011 tarihleri arasında Bulgaristan'ın Burgas Şehri'nde yapıldı. 17 Kasım tarihinde Türk ve Bulgar tarafının proje ekiplerinin bir araya gelmesi ile başlayan toplantılar, 18 Kasım tarihinde Kırklareli Belediye Başkanı Sayın Cavit Çağlayan'ın ve Türkiye'nin Burgas Konsolosu Sayın Cem Ulusoy'un Burgas Belediyesi'nin Toplantı salonunda yapılan Yeşil Koridorlar Projesi'nin resmi açılış toplantısına katılımları ile devam etti. Burgas Belediyesi Başkan Yardımcılarından Atanaska Nikolova'nın yönettiği toplantıda, projenin tanıtımı yapıldı ve her iki tarafın temsilcileri iki şehir arasındaki işbirliği çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Burgas Belediyesi'ndeki toplantının ardından hotel primoretz'de yenilen öğle yemeğinde Burgas Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Türkiye'nin Burgas :Konsolosu Cem Ulusoy, Burgas Belediye Başkanı Dimitar Nikolov, Burgas Belediye Başkan Yardımcılarından Atanaska Nikolova ve Türk - Bulgar proje ekipleri bir araya geldiler. İki belediye arasındaki potansiyel işbirliği ve iyi komşuluk ilişkilerine verilen önemin konuşulduğu toplantının ardından her iki belediye başkanları karşılıklı olarak armağanlarını takdim ettiler.
Yeşil Koridorlar :
Kırklareli ve Burgas Sınır Geçişi Bölgesi'ndeki doğal, kültürel ve tarihsel mirasın tanıtılmasını amaçlayan Yeşil Koridorlar Projesi kapsamında, her iki şehir arasında doğal kaynakların korunması ve yönetimi noktalarındaki işbirliğinin ve koordinasyonun güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Projenin temelinde, şehirleşmiş bölgeleri, doğal zenginliklerle bağlayarak bir "yeşil koridor ağı" yaratma fikri yatmaktadır. Bu çerçevede, her iki bölgedeki doğal, tarihi ve kültürel mirasın bir envanterinin çıkartılması ve potansiyel bisiklet yollarının tespit edilmesi hedeflenmektedir. Toplanan bu bilgiler ışığında, uzmanların katılımları ile düzenlenecek olan forumların ve çalıştayların ışığında, burgas ve Kırklareli sınır geçişi bölgesindeki doğal, kültürel ve tarihsel mirası tanıtmak için interaktif bir rehber hazırlanacaktır.
Böylece, sınır geçişi bölgesindeki yerel halklar ve turistler arasında çevre dostu bir turizm anlayışı geliştirilecek, bu tanıtım faaliyetleri sayesinde sürdürülebilir bir turizm hareketliliği sağlanacak ve doğal güzelliklere hızlı ve kolay bir erişim modeli ortaya çıkacaktır.