Bulgaristan'da en çok mühendis, yönetici ve zanaatçı aranıyor



Pazartesi, 30 Mayıs 2011

Bulgaristan'da en çok mühendis, yönetici ve zanaatçı aranıyorMenpower Bulgaria kuruluşu "Yetenek Yetersizliği Yıllık Araştırması" sonuçlarını duyurdu. Bu araştırmaya göre, Bulgaristan'daki işverenlerin % 42'si iş organizasyonunda riskli görevleri üstlenecek kişiler bulmakta zorlanıyor.
Araştırmacılar, dünya çapında da her üç işverenden birinin önemli serbest iş yerlerine işçi bulmakta zorluk çektiğini bildiriyor.
Bulgaristan'da işverenler en çok mühendis, yönetici, idareci kadrosu ve de zanaatçı yerlerine geçecek birilerini bulmanın zor olduğunu söylüyorlar. 2011 yılında da mühendisler, yöneticiler ve zanaat sahipleri işverenlerin en çok aradığı kişiler arasında. Onlardan sonra iş piyasasında sekreterler, özel ve idareci yardımcılar, teknisyenler, şoförler, bilgisayar uzmanları ve ticaret temsilcileri yeteri derecede bulunmuyor.
En çok aranılan 10 profesyonel kişi arasında daha muhasebeciler, maliyeciler, makinistler veya makine operatörleri yer alıyorlar.
Bu durumda Bulgaristan'da işverenlerin % 59'u, bu görevler için gereken yeteneğe sahip olmayan, fakat gelişmek için potansiyele sahip kişileri işe alıyor. İşverenlerin % 29'u elinde bulundurdukları işçileri serbest yerlere getirebilmek için ek öğretim görmelerini sağlıyor. İşverenlerin % 26'sı ise bu problemi reklam ve personel toplama stratejilerini değiştirmekle çözüyor.
Dünyada en çok Japonya, Hindistan, Brezilya, Avustralya, Tayvan, Romanya, ABD, Arjantin, Türkiye, İsviçre, Yeni Zelanda, Singapur, Hong Kong ve Meksiko'da işverenler serbest iş yerlerine uygun kişi bulmada zorlanıyorlar.
Avrupa, Yakın Doğu ve Afrika bölgelerindeki işverenler, artık beşinci yıl için zanaatçı, teknisyen ve mühendis bulmanın çok zor olduğunu belirtmiş durumdalar.




DİĞER HABERLER