Bursa Büyükşehir Belediyesi, Miladinovo okuluna sekiz dizüstü bilgisayar hediye etti



Perşembe, 26 Mayıs 2011

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Miladinovo okuluna sekiz dizüstü bilgisayar hediye etti  Bugün BALGÖÇ Osmangazi Şubesi Başkan Vekili ve Adalet ve Kalkındırma Partisi Bursa Osmangazi İlçesi Yönetim Kurulu Üyesi Nayme Kaşmer, Miladınovo (Dedeler) "Hristo Botev" Okuluna Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe adına sekiz tane dizüstü bilgisayar hediye etti. Değerli misafirini kapıda karşılayan Okul Müdürü Bayram Hüseyin, girişte bulunan Recep Altepe ve Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis'in okulu ziyaretleri sırasında çekilen resimleri gösterdi. Nayme Kaşmer'e tüm okulu gezdiren müdür, gerek çocukların Bursa gezilerinden fotografların, gerek Bursa Osmangazi ve Büyükşehir Belediyesine ait sembollerle süslü her köşenin Recep Altepe ile olan dostluğu yansıttığını belirtti.
Nayme Kaşmer'i çok samimi biçimde karşılayan Miladinovo öğrencileri de bu dostluğu gizlemediler. Miladinovo okulunun Recep Altepe ile dostluğu, onun Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde eğitim ocağının tamiratını sağlamasından ileri geliyor.
Sayın Hüseyin, Nayme Kaşmer'in ziyareti vesilesiyle öğrencilere yönelik konuşmasında, "Her halde bu kadar anlamlı vesileyle güzel anlar yaşayan başka bir okul yok. Hepiniz şahitsiniz ki, bizim gerek Kırcaali'de, gerek Sofya'da, gerek Türkiye Cumhuriyeti'nde de çok dostlarımız var. Görüyorsunuz ki, onlar sizin daha da başarılı olmanız için elinden geleni esirgemiyorlar. Amaç, yarın öbür gün hem kendinize, hem tüm topluma faydalı olmanızdır. Fakat bizimle en sıkı dostluk içinde olan en büyük belediye, şüphesiz başında bizim büyük dostumuz Recep Altepe olmak üzere, Bursa Büyükşehir Belediyesi. İşte bu bizim dostumuz, artık kaçıncı kez yaptığı hareketlerle sizin mutlu yarınlarınızı düşündüğünü gösteriyor. Bunun da en belirgin ispatı bugün size verilecek ve ertesi ders yılından itibaren kullanacağınız son model dizüstü bilgisayarlar. Bu tür bilgisayar henüz hiçbir okulda yok" diye belirtti.

Müdür okul topluluğuna Nayme Kaşmer'i "Kalben tüm okul hayatımızı paylaşan, bizim diğer büyük dostumuz" diye tanıttı. Okul dostunun, öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim görmeleri için daha birçok maddi ve manevi yardımda bulunacağını vaat ettiğini paylaştı.
Nayme Kaşmer okul topluluğunu selamlamasında, "Ben sadece güzel bir misyonun iletkeni olma şerefine sahibim. Sizlere Recep Altepe'nin en içten, en iyi dileklerle sunduğu selamlarını iletiyorum" dedi. Duygularını gizleyemeyen Nayme Kaşmer, "Ben de sizin gibi Bulgaristan'da doğup, büyüdüm, üniversite eğitimi burada tamamladım. Şimdi Türkiye'de, Bursa'da yaşıyorum ve oradaki tüm göçmenlerin, kardeşlerinizin ve Büyükşehir Belediye Başkanının selamlarını getirdim. Şunu bilin ki, bizler orada sizin için apayrı güzellikte düşünceler kuruyoruz. Eğer hayallerinizde güzellikler varsa, bizler onları bizim hayallerimizde yaşatmaya çalışıyoruz" dedi. Sayın Kaşmer, "Umarım, sizlere bugün hediye edeceğimiz bilgisayarlar, son hediye olmayacak, çünkü sürprizler devam edecek. Sizlere derslerde tam puan almanızı ve öğretmenlerinizi ve ailelerinizi sevindirmenizi diliyorum" diyerek, hediyelerini okulun en küçük öğrencilerine sunmaya başladı.

Okul müdürü Bayram Hüseyin, tüm öğrenciler ve velileri adına Recep Altepe'ye şükranlar ifade etti ve Nayme Kaşmer'den bilgisayarların en amaca uygun, akıllı bir şekilde kullanılacağına kanaat getirmesini istedi.
Nayme Kaşmer tekrar sözü alınca, Bayram Hüseyin'e kendisine her zaman bir baba, bir kardeş ve bir dost gibi her konuda manevi destek verdiği için teşekkür etti. Kaşmer, "O, sizin için bir meşale, çünkü 24 saat öğrencilerini düşünüyor" diye belirtti.
Bu sözlerden sonra müdür çok duygulandı.
Bilgisayarlar sunulduktan sonra öğrenciler, çekilen toplu resimde el sallayarak, Recep Altepe dostuna selam gönderdiler.

Miladinovo okulu Kırcaali Belediyesi'nde önde gelen okullardan birisi, 80 öğrenciye sahip. Üç yıl önce ilk defa bu okulda "Sembol ve Üniforma Tasarımı" projesi gerçekleştiriliyor. Ardından başka belediye okulları da bu disiplin çizgisini izlemeye başlıyor. Okul bu yıl "Bütün Gün Öğretim Görmeyi Yardımlama" projesini bitiriyor. Bunun için öğrencilerin faydalı işlerle meşgul olacağı bir köşe hazırlandığı anlaşıldı. Gelecek der syılı için ise öğretmenler, derslerin kavranmasında zorlanan öğrencilere yönelik proje hazırlığı içinde bulunduklarını belirttiler. Miladinovo öğrencileri her yaz Ravda'ya kampa götürüyorlar, bu yaz da 60 öğrencinin gideceği açıklandı.

24 yıldır okulun müdürlüğünü yapan Bayram Hüseyin, mükemmel bir ekiple, yüksek seviyede profesyonel öğretmenlerle çalıştığını belirtti. Tüm 11 öğretmenin de kadrolu olduklarını söyledi, öğretmenlerin başka şehir okulları önünde Miladinovo okulunu tercih ettiklerini paylaştı.

Nayme Kaşmer, Miladinovo okuluna ve Kırcaali Haber gazetesinin düzenlediği "Benim Hayallerim" kompozisyon yarışmasında birinci olanları ödüllendirmede katkıda bulunmak projesinin başta Basri Şen olmak üzere BALGÖÇ Osmangazi Şubesi Yönetim Kuruluna ait olduğunu ve Recep Altepe'nin maddi yardımıyla gerçekleştiğini açıkladı.

Daha önceden BALGÖÇ Osmangazi Şubesi'nin TİKA ile birlikte Krumovgrad (Koşukavak) Belediyesi'nin Tokaçka (Tokacık) köyü okulu ve Benkovski lisesi tadilatında 400 bin leva civarında mali yardımda bulunduğu anlaşıldı.



Diğer Fotoğraflar

DİĞER HABERLER