Bursa Eğridereliler Derneği’nden Bülbül Hasan’a Destek



Cuma, 09 Ocak 2026

Bursa Eğridereliler Derneği’nden Bülbül Hasan’a Destek

Bursa’da faaliyet gösteren Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Ardino’dan /Eğridere/ Bülbül Hasan’ın tedavisine destek olmak amacıyla 4.630 leva bağışta bulundu. Toplanan yardım, Bülbül Hasan’ın banka hesabına aktarıldı.

Uzun yıllardır Multipl Skleroz (MS) teşhisiyle zorlu bir mücadele veren Bülbül Hasan için umut verici bir tedavi seçeneği bulunuyor. Söz konusu tedavinin, hastalığın ilerlemesini durdurması, tam hareket kaybını önlemesi ve yeniden bağımsız şekilde yürüyebilmesine yardımcı olması bekleniyor.

Bülbül Hasan’ın önünde, Moskova’daki Pirogov Enstitüsünde uygulanacak kök hücre nakli ile birlikte immünoablatif kemoterapi süreci bulunuyor. Tedavinin toplam maliyeti 106.000 leva (53.000 avro) olup, bu meblağ kendisi ve ailesi için karşılanması güç bir tutar.

Dernek Başkanı Yüksel Yurtsever, yaptığı açıklamada, “Bursa Eğridereliler Derneği olarak, Eğridere Belediyesi tarafından düzenlenen tüm hayır ve dayanışma çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Kampanyaya destek olmak isteyenler, Bülbül Nazmi Hasan adına aşağıdaki banka hesabına bağışta bulunabilir:

IBAN: BG51STSA93000032260790
BIC: STSABGSF
Banka: DSK Bankası

Güner Şükrü


DİĞER HABERLER