Çernooçene (Yeni Pazar) Belediye Başkanı Aydın Osman, Çegantsi (Hacı Mahalle) köyünün bulunduğu bölgeye 30 alageyiğin doğaya serbest bırakılmasına katıldı. Resmi konuklar arasında Tarım Bakan Yardımcısı Georgi Kostov ve Kırcaali Valisi İliya İliev yer aldı.
Girişim, yerel avcı grupları ve Rewilding Rhodopes ekibine ait. Hayvanlar, Studen Kladenets Av Hayvanlar Çiftliği'nden getirildi. Üç ay boyunca alageyikler 100 dekar kapalı bir alanda Çegantsi köyündeki koşullara alıştırılmıştır. Tesis, Hüseyin Şaban ve Çernooçene Avcı Grubu'ndan avcıların girişimiyle kurulmuştur.
Tarım Bakan Yardımcısı Georgi Kostov, "Bununla bölgede biyoçeşitliliğin geri kazandırılması ve köy turizminin gelişmesine yönelik koşulların yaratılması amaçlanıyor" dedi.
Belediye Başkanı Aydın Osman, "Çernooçene Belediyesi, bu tür girişimlere açık ve imkânımız olduğu zaman sürekli destekte bulunuyoruz" diye kaydetti. Belediye Başkanı, bölgeye artık ikinci kez geyik sürüleri yerleştirildiğini hatırlattı. Geçen yıl ilçe sınırında bulunan bölgeye 19 geyik doğaya serbest bırakılmıştı. 2014 yılında baharda doğaya serbest salınan sürüde bazı geyikler artık yavruladı. Aydın Osman, "Doğayı zenginleştirerek, Çernooçene İlçesini daha cazibeli ve atraktif yer haline getiriyoruz" dedi.