Çernooçene ilçesinde evde sağlık ve bakım hizmetlerinden yararlanan tüketici sayısı 130 kişiyi aşıyor



Perşembe, 16 Nisan 2020

Çernooçene ilçesinde evde sağlık ve bakım hizmetlerinden yararlanan tüketici sayısı 130 kişiyi aşıyorÇernooçene (Yenipazar) Belediyesi, olağanüstü hal ve koronavirüs (Covid -19) salgının sonuçlarının üstesinden gelinmesi için yaşlılara, engelli kişilere, 12 yaş altı çocuğunu yalnız büyüten annelere ve ilaç, ilaç araçları, gıda, gıda ürünleri, dezenfektanlar ve müstahzarlar temin etmeleri konusunda karantina altında tutulan kişilere yardımcı olmak için 10 sosyal asistan ve bir şoför atadı.

Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Osman, 2014-2020 dönemi için İnsan Kaynaklarını Geliştirme Operasyonel Programı Yaşlı ve Engelli Bireylere Yönelik Koruyucu Hizmetler- Bileşen 2 ve Bileşen 3 Prosedürü kapsamında hibe desteği verilmesi için hibe sözleşmesine ek protokol imzaladı.

Aydın Osman, mobil ekibin kişilerin kurumlarla ve doktorla da irtibata geçmesine yardımcı olacağını, başvuru formlarını doldurmalarına ve sunmalarına metodolojik yardım sağlayacağını, tüketicilerin kendi paralarıyla karşıladığı evlerinin faturalarını ödeyeceğini, koronavirüs enfeksiyonundan korunmaya ve kişisel koruyucu ekipman ve dezenfektanların kullanımına ilişkin bilgiler içeren kılavuzlar dağıtacağını kaydetti. Bu faaliyetler, yıl sonuna kadar tüm yerleşim yerlerinde gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı, "İlçe yardıma muhtaç olan maksimum sayıda kişiyi kapsaması için 10 mikro bölgeye ayrıldı" diye ekledi.

Bunun bölgenin en savunmasız sakinlerine yönelik başka bir hizmet olduğunu belirten Aydın Osman, Yaşlı ve Engelli Bireylere Yönelik Koruyucu Hizmetler - Bileşen 2 Projesi kapsamında öngörülen faaliyetlerin başarılı bir şekilde uygulanmasına devam edildiğini anımsattı.

Üç hemşire, rehabilitasyon uzmanı, sosyal asistan ve iki ev işlerine yardımcı, yedi aydır sağlık, sosyal, kamu ve ev hizmetlerine ve psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu beyan eden 70'den fazla tüketiciye koruyucu hizmet sunuyorlar.

Mobil ekip, tüketicileri evlerinde onlara uygun bir zamanda ziyaret ediyor ve önceden kararlaştırılan hizmeti sağlıyor.
Bundan başka Ulusal Evde Hizmet Sunulması Programı kapsamında 6 işsiz kişi, 4 saatliğine ev işlerine yardımcı olarak görevlendirilecek. Onlar, kendi bakımını yapamayan, ancak sağlık yetkilileri tarafından engelli raporu almamış engellilere ve 65 yaş üstü kişilere hizmet edecekler.

Karmaşık epidemiyolojik durum ve olağanüstü hal nedeniyle çalışanlara ek olarak eldivenler, maskeler, kasklar, galoşlar, dezenfektanlar olmak üzere kişisel koruyucu ekipmanlar sağlandı.

Aydın Osman, "Hizmet kalitesinin artırılması, yardıma muhtaç kesime hizmet sunumunda maksatlılık ve esneklik sayesinde kendi kendine bakım yapamayan kalıcı engelli bireylere her zaman evde kaliteli bakım sağlamayı amaçlıyoruz" diye vurguladı.

Bu projelerin uygulanmasıyla evde sağlık ve bakım hizmetlerinden yararlanan tüketici sayısı 130 kişiyi aşacaktır.


DİĞER HABERLER