Dün /25.09.2009/ Kırcaali'nin Dedeler / Miladinovo/ köyü ilköğretim okulu önünde Bursa Osmangazi Belediyesi ve Kırcaali Belediyesi arasında imzalanan kardeşlik protokolünün 2. yıldönümü münasebetiyle "Dostluk ve Kardeşlik" bayramı düzenlendi. Törene Dedeler köyü öğrencileri ve köylülerin yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden gelen 40 kişilik öğrenci ve öğretmen gurubu da katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan "Hristo Botev" ilköğretim okulu Müdürü Bayram Hüseyin bu anlamlı törenin Dedeler köyünde düzenlenmesinin birçok nedeni olduğunu söyledi. Sayın Hüseyin konuşmasında şunları belirtti.
"Bundan 2 yıl önce Bursa Osmangazi Belediyesi ile Kırcaali Belediyesi arasında imzalanan kardeşlik protokolünden sonra gerçekleşen dostluk ilişkilerimiz Bursa Büyükşehir Belediyesiyle de devam etmektedir. Bu anlamlı törende aramızda çok değerli misafirlerimiz var. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden "BURFAŞ" Genel Müdürü Sayın Zeynel Abidin Turan'ın başkanlığında öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 40 kişilik heyet aramızda bulunuyor. Kendilerine hoş geldiniz diyorum. İki yıl önce Sayın Hasan Azis, Recep Altepe ve benim de katıldığım resmi olmayan bir görüşmemizde Kırcaali ve Osmangazi belediyesinin kardeş olma fikirleri doğdu. Daha sonra imzalanan kardeşlik protokolündeki Eğitim ile ilgili maddelerinde belediyemiz sınırları içinde en iyi okul olan Dedeler "Hristo Botev" okuluna maddi yardımda bulunulması öngörüldü. Ve bu iki yıl içerisinde Bursa Osmangazi Belediyesinden çok büyük maddi destek aldık. Huzurlarınızda Sayın Recep Altepe'ye teşekkür ediyorum ve gelecek günlerde de yardımlarının devam edeceğine inanıyorum"
Bursa'dan gelen misafirlerin adına konuşan "BURFAŞ" Genel Müdürü Sayın Zeynel Abidin Turan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin selamlarını getirdiğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:
" Bu anlamlı törende aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah Dünyanın her yerinde herkes sizler gibi dostça ve kardeşçe yaşamalarını sürdürür. Burada kendimi sanki Bursa'nın bir köyündeymişim gibi hissediyorum. Bulgaristan'daki Türk kardeşlerimiz ile Bulgar halkı arasındaki dostluk ve hoşgörü ilişkilerinin Dünya'ya bir örnek olmasını diliyorum. Dünya'da dostluk ve kardeşliğin ebediyen sürmesini temenni ediyorum."
"Dostluk ve Kardeşlik" bayramı Dedeler köyü çocukları tarafından sunulan türküler ve halk oyunları ile son buldu.
Bursa'dan gelen ekip Kırcaali Belediye Başkanı müh. Hasan Azis'i ziyaret etti. Başkan Azis misafirlere Kırcaali'de yapılması planlanan park hakkında bilgiler verdi ve gerçekleşecek olan önemli projeleri tanıttı.