Bakanlar Kurulu'nun "Boyana Devlet Konağı'nda" gerçekleştirdiği oturumda tiyatrolardaki reform paketine yeşil ışık yaktı. 12 gün önce Kültür Bakanlığının açıklamış olduğu tiyatro reform planı hükümet tarafından Devlet Kültür Kurumları Dönüşüm Kararnamesi' adı altında imzalandı. Birçok çevre tarafından bakanlığın bu girişimi çeşitli biçimde protesto edilmişti. Sanatçılar örgütü son ana kadar beyan edilen reform fikirlerinin yeniden gözden geçirileceği umudunu taşımıştı. Hükümetin bu kararı tarihe karışacak kültür kurumları çalışanlarını yasa boğdu.
Bakanlar Kurulu'nun kararı Kırcaali - Kadriye Latifova Devlet Müzik ve Dram Tiyatrosunu, kentte faaliyet yürüten Dimitır Dimov - Dram ve Kukla Tiyatrosunun bir kolu haline getiriyor. Aynı durum Razgrad - Nazım Hikmet Devlet Müzik ve Dram Tiyatrosu için de geçerlidir. Oradaki tiyatro da Anton Straşimirov - Dram Tiyatrosunun kolu haline geliyor. Yeni yapının ne şekilde yönetilip idare edileceği belli olmadı gibi, sanatçılar ve sanatseverler demirbaş konumundaki tiyatronun, üvey evlat durumuna getirileni, zamanla yok edeceği korkusunu taşıyorlar. Türk Tiyatroları' 2003 yılında azınlıkların kültürel varlıklarını sürdürmesi için özel kararnameyle kurulmuştu.
Bu reformlar Bulgaristan genelinde daha birçok tiyatro, bale, filarmoni için de uygulanacaktır. Ancak Türk Tiyatroları' olarak anılan Kadriye Latifova' ve Nazım Hikmet' tiyatroları, diğer iki tiyatronun kanadı altına geçince ne şekilde faaliyet yürütecekleri belli değil. Personelin akıbeti de soru işareti. Kültür Bakanı Raşidov gerçekleştirilecek reform sonunda işten çıkartılacak idari, sanatçı ve yardımcı personelin tazminatları için Maliye Bakanı Simeon Dyankov'da 2 milyon levalık ödenek talip etti.