Bugün Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, "Jinzifovo Grubuna Su Sağlama" altyapı sisteminin 72 saatlik deneme çalışması emirnamesini imzaladı. Bu emirname "Su ve Kanalizasyon" Kurumu ile deneme çalışması için anlaşmadan sonra çıkarıldı.
Köyün iç altyapısı aracılığıyla birkaç saat sonra tüm tankları içme suyu ile dolduracak pompaların çalıştırılması bekleniliyor. Deneme çalışmaları sona erdiğinde protokol hazırlanıp tesis çalışmaya başlayacaktır. Bu da, belediyenin birkaç yıldır bu sorunu çözmek için uğraştığı su sorununun çözülmesini sağlayacaktır.
Jinzifovo köyündeki su problemi, Müh. Azis'in inisyatifi üzerine son günlerde birkaç kez düzenlenen görüşmelerin konusu oldu. Belediye yönetimi suların açılmasında ısrar etti ve köydeki susuzluk problemine çözüm olacak "Su ve Kanalizasyon" Kurumunun tüm koşullarını yerine getirmeye söz verdi.
Jinzifovo köyündeki bu sorunun uzama sebebi, Sofya'dan projeye mali desteğin durdurulması oldu. Çeşmelerden suların akmasıyla, belediyenin bu köydeki vatandaşlara verdiği çözüm sözü de böylelikle yerine getirilmiş oldu.