Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün: "Belediyemiz Rekor Sayıda İncelemeyle Karşı Karşıya, Emniyet Siyasi Sopa Olarak Kullanılıyor"



Perşembe, 25 Haziran 2026

Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün:

Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün, düzenlediği basın toplantısında, 28 Mayıs'ta İl Emniyet Müdürlüğü'nde yaklaşık üç saat süren sorgusunun ardından belediyeye yönelik başlatılan yoğun polis denetimlerine sert tepki gösterdi. Mümün, Kırcaali Belediyesinin çok kısa süre içerisinde rekor sayıda incelemeye maruz kaldığını belirtti.

Şu ana kadar yapılan inceleme ve denetimlerin sayısının 10'u geçtiğini ifade eden Belediye Başkanı, durumu şu sözlerle eleştirdi:

"Burada taraflı ve kasıtlı bir yaklaşım olduğu, emniyet teşkilatının bir 'siyasi sopa' olarak kullanıldığı ve bunun kişisel bir intikam meselesi olduğu herkes için gün gibi ortadadır."

"Belediye Çalışanları Suçlu Değildir"

Belediye yönetiminin ve çalışanlarının suçlu olmadığını vurgulayan Erol Mümün, yürütülen hizmetlere dikkat çekti:

"Kırcaali'nin gelişimi ve vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi için çalışıyoruz. Sosyal politikalarımızı sürdürüyor, altyapıyı geliştirmek için gece gündüz emek harcıyoruz. Son iki buçuk yılda gerçekleştirdiklerimiz bunun en açık kanıtıdır."

Bürokratik Baskı Çalışmaları Aksatıyor

İçişleri Bakanlığı (MVR) tarafından yürütülen yoğun denetimlerin belediye personelinin çalışmalarını ciddi şekilde zorlaştırdığını belirten Mümün, emniyet güçlerinin 1-2 gün gibi son derece kısa süreler içerisinde çok sayıda belge talep ettiğini söyledi.

"Neredeyse her gün yeni bir inceleme başlatılıyor."

Belediye Başkanı Mümün, Kırcaali Emniyet Müdürlüğü yönetimine şu soruları yöneltti: 

"-Şehirde bugüne kadar kaç vandalizm vakası aydınlatılmıştır?

-Geçtiğimiz yıl elektrikli scooterların yasaklanmasına ilişkin yayımladığım genelgenin uygulanması ve denetlenmesi konusunda neden hiçbir çalışma yapılmamaktadır?"


DİĞER HABERLER