Tartışmalardan sonra bugünkü Kırcaali Belediye Meclisi oturumunda 15 oya karşı 23 oyla Kırcaali İlçesi'nde Yerel Vergilerin Miktarının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik'te 2020 yılında yerel vergilerle ilgili değişiklikler yapılmasına dair yönetmelik kabul edildi. Karara göre, 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle emlak vergisi, motorlu taşıtlar vergisi ve turizm vergisi artırılıyor. Yerel vergilerdeki artıştan elde edilecek ek kaynaklar, belirli faaliyetler için tahsis edilecektir. Eğitim altyapısının inşasına yönelik ek finansman için 1 500 000 leva, Gençlik Merkezi inşaatı için 750 000 leva, kaldırımların onarımı ve oyun alanları yapımı için 250 000 leva harcanması öngörülmektedir. Buna ilişkin öneri Meclis Üyesi Sezgin Bekir tarafından yapıldı ve 9 ret oyu ve 6 çekimser oya karşı 23 oyla kabul edildi.
Kırcaali İlçesi'nde Yerel Vergilerin Miktarının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik'te 2020 yılında yerel vergilerle ilgili değişiklikler yapılmasına dair yönetmelikte 2020 yılında yerel vergilerle ilgili değişiklikler yapılmasına dair yönetmelik taslağının bir bütün olarak oylanmasından önce Mekanlar Planlama Daimi Komisyonu tarafından sunulan turizm vergisinin artırılmasına ilişkin öneri de onaylandı. Öneri 11 ret oyu ve 4 çekimser oya karşı 23 oyla kabul edildi. Onaylanan öneriye göre, konaklama yerlerine ilişkin turizm vergi oranı bir yıldızlı oteller için 20 stotinkadan 70 stotinkaya, diğer oteller için ise her bir yıldız 20 stotinka artırılıyor.
Kırcaali Belediye Meclisinde Bulgaristan'ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) ve Bulgaristan İçin Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) İttifakı'nı temsil eden Meclis üyeleri ve Demokratik Bulgaristan Birliği İttifakı'ndan Meclis Üyesi Radoslav Milev, Belediye İdaresi tarafından sunulan yönetmelik taslağını desteklemeyeceklerini açıkladılar ve yeterince gerekçelendirilmediğini ve sadece ülkenin diğer belediyelerinin yerel vergileri artırmasının bunun Kırcaali'de de yapılması için yeterli bir neden olmadığını söylediler. Taslağa karşı çıkan Meclis üyeleri, ayrıca yerel vergi gelirlerinin nereye harcandığının da belli olmadığını öne sürdüler.
Bugün kabul edilen Kırcaali Belediye Meclisi kararına göre, 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle emlak vergisi tüm mülklerin vergi değerinin binde 2'si miktarında olacak.
Motorlu taşıtlar vergisindeki değişiklik esas olarak çevre kategorisine sahip olmayan Euro1 ve Euro2 standardına uyan araçları etkileyecek. Onlar için vergi katsayısı 1.20 leva olacak. Euro3 standardına uyan araçlar için vergi katsayısı 1,05 leva, Euro 4 standardına uyan araçlar için vergi katsayısı 0,95 leva, Euro 5 standardına uyan araçlar için vergi katsayısı 0,70 leva ve Euro 6 standardına uyan araçlar için vergi katsayısı 0,60 leva olacak.