Kırcaali İlinde 21 köyde elektrik yok, 4 okul kapalı



Cuma, 27 Ocak 2012

Kırcaali İlinde 21 köyde elektrik yok, 4 okul kapalı"Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma" İl Müdürü komiser Hristo Todorov, bugün Kırcaali İlinin 21 yerleşim yerine elektrik sağlanamadığını bildirdi. Ardino belediyesinde 9 köyde, Kirkovo Belediyesinde 7 köyde ve Krumovgrad belediyesinde 5 köyde elektrik olmadığı açıklandı. Dün saat 16.30'a kadar Birçok yerde ağaçların yollara düştüğü ile ilgili "Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma" İl Müdürlüğüne 16'dan fazla alarm verilmiş, İl genelinde iki kişiye acil yardım edilmiştir. Ardino'nun Yabılkovets köyünden hemodiyaliz yapılması gereken bir kişiye ve Kirkovo'nun Trepetlika köyünden doğum yapmak üzere olan bir kadına yardım edilmiştir. Bunun yanı sıra dün, daha çok Kırcaali ve Cebel Belediyelerinde yolda kalmış araçlar için 16 alarm verilmiş, çoğuna yardım edilmiştir. Çernooçene ve ona yakın Çiflik köyünde arızalanan otomobiller yüzünden yol trafiğinde zorluk yaşanmıştır. Cebel'in Pripek köyü yakınlarında yolcu dolu bir otobüsün yolda kaldığı haberi verildi.

Bugün Kırcaali İlinde 4 okulda tatil edildi. Bu okullar, Ardino'nun Jıltuşa, Padina, Byal İzvor ve Gorno Prahovo köylerinde oldukları açıklandı. İl Eğitim Müdürü Grozdan Kolev, okullarda elektrik olmadığı için tatil edildilerini açıkladı.

İçişleri Bakanlığının yerel basın bürosundan, tüm motorlu taşıt araçlarının zincir takmaları gerektiğini, sürücülerin ise Kirkovo, Krumovgrad, Cebel ve Momçilgrad yollarında çok dikkatli olmaları bildirildi. Most (Köprülü) köyü üzerinden Kırcaali-Haskovo yolunda da araçların hareketine sınırlamalar getirilmiştir.

Dün şiddetli kar yağışından sonra, bugün Kırcaali'nin sokakları ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmalar devam ediyor.


DİĞER HABERLER