Kırcaali ilinde trafiğe kapalı yol yok



Cuma, 06 Ocak 2017

Kırcaali ilinde trafiğe kapalı yol yok Bugün Kırcaali ili için buzlanma, kar yağışı ve şiddetli rüzgara karşı turuncu kod alarmı verildi. Geceden beri tüm ilde kar yağıyor. Şu ana kadar trafiğe kapalı yol, ne de elektriksiz ve susuz kalan köy yok. Ulusal karayolu şebekesi dahilindeki yollar 38 makine ile temizleniyor. Kum atılan yollar, kış koşullarında kullanılır durumda. Tüm ülkede olduğu gibi römorklu veya yarı römorklu olarak ağırlığı 12 tonu geçen ağır yük kamyonlarının trafiğine getirilen sınırlama burada da geçerli. Bir kar küreme makinesinde çıkan arıza Kırcaali İlçesi'nde Stremtsi (Göklemezler) ve Çiftlik köyleri arasındaki yok kesiminin anında temizlenmesini engelledi.

Resmi verilere göre Kırcaali'de kar örtüsünün derinliği 8 cm, metrekare başına düşen yağmur miktarı ise 21 litre. Kirkovo (Kızılağaç) İlçesi'nde bir metrekarelik alana 52 litre yağmur yağdı. Şimdiye kadar yolda mahsur kalan araç ve kişiler hakkında ihbar alınmadı. Sabahın erken saatlerinde Bogatino (Çorbacılar)-Gorno Prahovo (Tosçalı) yolunda kar örtüsü oluştuğuna dair 112 Acil Yardım Merkezi'ne ihbar verildi ve bu durum Belediye'ye bildirilince kesimde kar temizleme çalışmaları yapıldı.

Trafiğin zorlaşmasına neden olacak hava sıcaklık derecesinin birden bire düşmesi, kuzeydoğudan şiddetli rüzgar esmesi ve buzlanma oluşması bekleniyor. Yollarda buzlanmadan başka elektrik iletim hatları üzerinde de buz tabakası meydana gelebilir ve bu yüzden elektrik iletim şirketinin acil durum ekiplerinin çok dikkatli olması lazım.

Kırcaali Valisi İliya İliev, "Kriz durumlarının kontrol altına alınması ve önlenmesi için gerekli organizasyon yapıldı. Kar temizleme makineleri çalışma sahalarında bulunuyor, sağlık kurumları da kronik hastaların ve acil durumda olan kişilerin taşınması ve hastaneye yatırılması için hazır vaziyette bulunuyor. Tüm kurumlar harekete geçmeye hazır ve gerekli olunca hemen tepki verecek" diye özetledi.


DİĞER HABERLER