Bu yılın sonuna kadar değiştirilmeye tabi olan 67 000 pasaporttan 53 000 bugüne kadar değiştirilmiş.Kırcaali Bölge Pasaport ve Kimlik Şubesinden yapılan açıklamada, il genelindeki vatandaşların %80 eski uluslararası pasaportlarını yeni çipli olanlarla değiştirmiş. Buna yakan rakım kimlik belgelerinin yenileriyle değiştirilmesinde de görülmektedir. 69 000 kişiden 41 000 yeni kimliklerini almış.
Şubede çalışanlar: "Yeni kimlik belgeleri değişimi işlemi doğrultusunda artık büyük kuyrukların ve sinir yüklü ortamların oluşmasını beklemiyoruz" diye konuştular. Son iki haftadır il genelindeki pasaport ve kimlik şubeleri önündeki o koca kuyruklar epey azaldı. Bunlara aşırı sıcak da eklenince kuyrukların biraz da iklim şartların yüzünden azaldığı belli oluyor. Günlük ortalama 70 - 75 kişiye hizmet verilebiliyor, ancak Oruç dolayısıyla sadece sabahın erken saatlerinde daha fazla kişi şubelere başvurmakta. Pasaport şubelerinden, kimlik belgelerinin kullanım süresi dolan vatandaşlara, bekleyenlerin az olması sebebiyle gelip yeni kimlik belgeleri için başvurularının yapılması çağırısını yönelttiler.
Kırcaali pasaport şubesinde çalışanlar, sadece Pazartesi günleri daha büyük bir kalabalığın hizmet için geldiğini söylüyor. Bir kişi ortalama 20 - 25 dakikada gerekli hizmeti alabiliyor.
Şube çalışanları, Ramazan Bayramında Türkiye'de tatil olduğundan çift vatandaşlığa sahip kişilerin gelip yeni kimlik belgeleri için başvuracaklarını, asıl büyük kuyrukların o zaman oluşabileceğini düşünüyorlar.