Kırcaali’de Çanakkale Şehitleri Anıldı



Pazar, 19 Mart 2023

Kırcaali’de Çanakkale Şehitleri Anıldı

Kırcaali Türk Kültür ve Sanat Derneği tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yıldönümü ile 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliği T.C. Filibe Başkonsolosluğunun himayesinde gerçekleştirildi. Etkinlikte 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen depremlerde hayatını kaybedenler de anıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.
 Etkinliğe T.C. Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü, Kırcaali Belediye Başkanı Dr. Müh. Hasan Azis, HÖH Kırcaali İl Başkanı Resmi Murad, HÖH Kirkovo İlçe Başkanı Ercan Fırıncı, Koşukavak Belediye Başkan Yardımcısı Abidin Hacımehmed, Kırcaali Türk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Müzekki Ahmed, Güney Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği Başkanı Dr. Harun Bekir, HÖH Kırcaali İli Milletvekili adayları ve Kırcaali'nin kıymetli sakinleri iştirak ettiler.

Başkonsolos Küngerü selamlama konuşmasında, “Türkiye’de meydana gelen yüzyılın felaketi depremin ilk gününden itibaren yardımımıza koşan ve samimiyetle olanaklarını seferber eden Bulgaristan halkına ve Kırcaalililere minnet duygularımı dile getiriyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Edirne Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Yıldırım'ın "I. Dünya Savaşı'nın Dönüm Noktası: “Çanakkale Zaferi" konulu konferans sundu. Kırcaali Türk Folklor Ekibi solisti Çınar Mümün okuduğu Çanakkale türküsü ile tüm katılımcıları duygulandırdı.

Türkçe Öğretmeni Zekiye Hasan'ın öğrencilerinin şiirleriyle katkıda bulundukları etkinlik, Kırcaali Müftü Yardımcısı Suray Mustafa'nın merhum İstiklal şairimiz ve Çanakkale Zaferi şehitlerimiz ile depremde hayatını kaybedenler için ettiği dua ile sona erdi.


Diğer Fotoğraflar

DİĞER HABERLER