KOŞUKAVAK FOLKLOR EKİBİ BATI TRAKYA'DA KİRAZ FESTİVALİ'NE KATILDI



Cumartesi, 12 Haziran 2010

KOŞUKAVAK FOLKLOR EKİBİ BATI TRAKYA'DA KİRAZ FESTİVALİ'NE KATILDIRodop ilinde yer alan Susurköy (Sosti) Belediyesinin düzenlediği 10. Kiraz Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Festivalin bu akşamki bölümüne T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, milletvekili Ahmet Hacıosman, Susurköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Hemetli Nahiyesi Başkanı Mehmet Eminoğlu, Güney Meriç Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu, Bulgaristan Koşukavak Belediye Başkanı Sebiha Mehmet'in yanısıra yaklaşık olarak 10.000 kişi katıldı.

Festivalin bu akşamki programı Kuşlanlı Folklor Ekibi'nin gösterisiyle başladı. Daha sonra da sahneyi Koşukavak Folklor Ekibi aldı. Gecenin sürprizi ise Türkiye'de düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nda altın madalya alan Fatma Adem oldu. Fatma Adem Bedirhan Gökçe'nin "Sol yanım acıyor anne" adlı şiirini seslendirdi ve seyirciler tarafından yoğun bir şekilde alkışlandı. Gece Ersin Şov ve Ferhat Göçer konseri ile son buldu.

10. Kiraz Festivali güzel bir düzenlemeyle komşu ülkeleri ve kültürleri kaynaştıran bir havada devam ediyor. Sanatçıların ve folklorcuların ritimlerinde barış ve kardeşlik rüzgârları eserken halk da bu olaya destek vermeye devam ediyor.

Festival yarın akşam Türk sanatçı Linet'in konseriyle son bulacak.


DİĞER HABERLER