Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat, özel olarak Ardino kasabasını ziyarette bulunan popüler Türk dizisi Kurtlar Vadisi'nin yönetmeni Sadullah Şentürk ile görüştü. Şentürk Ardino'ya meslektaşı Taner Elham ile birlikte geldi.
Yönetmen, Rodoplar'da yaşayan halkın gelenekleri, yaşam tarzı ve kültürü hakkında bir belgesel çekmek istediklerini açıkladı. Şentürk,"1972 yılında Gorno Prahovo'da (Tosçalı) dünyaya gelmişim. Ben üç yaşındayken anne babam Bursa'ya göç etmişler. Her zaman doğduğum yeri görmek istemişimdir. Rodoplar yaşamak için muhteşem bir yer" dedi. Şentürk'ün yönetmenliğini yaptığı en ünlü Kurtlar Vadisi dizisi, Polat Alemdar kimliğine bürünen ve Türk mafyasına sızmaya çalışan bir diplomatın hayatını anlatıyor. Yönetmenin imza attığı filmleri arasında "Seni kimler aldı", Behzat Ç.", Ekmek teknesi" ve Elde var hayat" bulunuyor.
Türkiye'den gelen konuklar Şeytan Köprüsü, Kartal Kayaları Trak Tapınağı, Belite Brezi Turistik Tatil Merkezi ve Krivus Kalesi gibi ilçede bulunan tarihi ve kültürel yerleri ziyaret ettiler. Belediye Müzesi'nde en yeni eserlerin sergilendiği sergiyi de gezen yönetmenler, Belediye Müzesi bahçesinde bulunan Sabahattin Ali büstüne çiçek bıraktılar.
İki yönetmen, iyi bir reklam yapıldığı takdirde ünlü Amerikalı yönetmenlerin film çekmek için Ardino bölgesine gelebileceklerini söyledi.